Nagy Benjámin a Kárpáti Farkasok egyik legjobbja

Nagyon naggyá vált Nagy Benjámin: diadalra vitte a csapatát

Nagy Benjámin a Kárpáti Farkasok egyik legjobbja

Nagyon naggyá vált Nagy Benjámin: diadalra vitte a csapatát

Szerényen fogalmazva is remek napok, hetek vannak a jéghokis Nagy Benjámin mögött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kárpáti Farkasok mindössze 16 éves jégkorongozója kulcsszerepet játszott az érdi klub U18-as csapatának, valamint a Lehel HC Andersen Ligában és az U21-es pontvadászatban egyaránt szereplő gárdájának legutóbbi sikereiben.

Beni az előző szezon végéig még a Kárpáti Farkasok azon U16-os csapatát erősítette, ami a fiatal klub történetének eddigi legnagyobb sikerét elérve negyedik helyen végzett az akadémiák sorát felvonultató korosztályos magyar bajnokságban. A most zajló idényben már az érdi egyesület 18 év alatti keretében játszik Fekecs Norbert edző kezei alatt, de egy együttműködésnek hála, kettős igazolással a jászberényi Lehel HC színeiben is fejlődik, méghozzá az U21-es mellett az újnak számító Andersen Ligában is.

A tehetséges fiatal a Kárpáti Farkasokkal december legelején idegenben nyert 5-3-ra az FTC-Telekom, november végén pedig hazai jégen 16-1-re a KSI ellen. A Lehel szerelését magára öltve a legutóbbi három mérkőzését megnyerte az U21-es kiírásban: a Dunaújvárosi Acélbikák és az UNI Győr-NEMAK ETO HC felett 3-2-es, az FTC-Telekommal szemben 8-2-es sikert ért el, egyaránt vendégként. A felnőtt mezőnyt képviselő Andersen Ligában szintén győzelemmel vette az első decemberi akadályt, méghozzá a Sportországi Cápák otthonában összehozott 3-2-es diadallal.

Benjámin az említett hat bajnoki találkozóból öt alkalmával betalált a kapuba, ráadásul az Andersen Liga-összecsapáson és az Acélbikák elleni fellépésen is az ő gólja döntötte el a bajnoki pontok sorsát.

Fotó: Utánpótlás Sportfotó

A jelek szerint remek formában vagy. Te is így érzed?
Úgy érzem, az említett időszakot a csapat és én is nagy sikerrel tudtuk zárni, aminek nagyon örülök, és remélem, hogy ez a továbbiakban is így lesz.

Kívülről úgy tűnik, jó az összhang és az egység a csapaton belül. Mondhatjuk ezt akár a Lehel, akár a Kárpáti Farkasok esetében is?
Szemmel látható a csapategység fejlődése a Lehelnél, ami most hála istennek a sorozatos győzelmekben is megmutatkozik. A Kárpáti Farkasokkal szerintem nagy mérföldkövet léptünk át a Ferencváros, azaz a bajnokság legerősebb csapatának legyőzésével és ez szintén nagyban köszönhető az összhang javulásának.

Lelkileg hogy hatnak rád a sikerrel megvívott csaták?
Szerintem a csapat nevében is mondhatom, hogy egy nagy adag plusz lelkierőt ad a folytonos siker, illetve az, hogy meccsről meccsre ilyen jó teljesítményt nyújt a csapat. Főleg, hogy megszereztük az első felnőtt győzelmünket is.

Milyen a Lehelben, illetve a „leheles” fiúkkal együtt jégkorongozni két fronton is?
Ezzel a kérdéssel megragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Kárpáti Farkasoknak, amiért ezt a remek lehetőséget sikerült létrehozniuk a Lehellel. Nagyon élvezem a játékot Jászberényben, U21-ben győzelmekkel, míg Andersen Ligában a pár rutinos játékosunk segítségével szoros meccsekkel vesszük fel a versenyt az ellenfelekkel. Úgy gondolom, a sikerekhez nagy mértékben hozzájárul a két klub vezetőedzője Fekecs Norbert, illetve a Lehel esetén Hetler Ádám, akiktől szintén csak tanulni tudunk.

Jó ötletnek tartod ennyi idő elteltével, hogy a Lehelben is játszhatsz, ráadásul több érdi társaddal együtt?
Természetesen jó ötletnek tartom, nagy fejlődési lehetőség ez nekünk, hogy akár több száz Erste Liga-mérkőzést játszott ellenfelekkel léphetünk egy jégre. Emellett a légiósainkat is kiemelném, akikhez mindenki fel akar érni, és ezzel ők is nagy lendületet hoznak a csapatba.

Segíti a fejlődésed, hogy az együttműködés által idősebb korosztályban is jégre léphetsz, tapasztalatot szerezhetsz?
Az előző szezon végén nem gondoltam volna, hogy a jelenleg is futóban olyan játékosok ellen játszhatok, akiket pár évvel ezelőtt még csak néztem jégkorongozás közben, a dunaújvárosi jégcsarnokban. A fejlődés már most is észrevehető, például a múlt szerdai U21-es tempót elég jól sikerült átmenteni a csütörtöki U18-as meccsre, és a győzelemhez ennek is köze volt.

Fotó: Kárpáti Farkasok

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email