1670237189157

Egy hét múlva új diákpolgármestere lesz Érdnek – Videó

1670237189157

Egy hét múlva új diákpolgármestere lesz Érdnek – Videó

Az érdi Gárdonyi, a Kós és a VMG diákpolgármester-jelöltjeivel beszélgettünk a voksolás délelőttjén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

December 5-én és 12-én választ diákpolgármestert a Gárdonyi, a Kós és a VMG.

A diákok zöme ötödikén délelőtt voksolt, de a hiányzók (és a Kós iskola külső gyakorlaton lévő diákjai) jövő héten szavaznak majd. Az eredményhirdetés 12-én 18 órakor lesz.

 

A voksolás reggelén a Gárdonyi és a VMG diákpolgármester-jelöltjével, Kovács Normannal és Becskereki Alexszel beszélgettünk a programjukról, terveikről. Mivel a Kós jelöltje, Hardi Levente épp a gyakorlati hetét tölti, őt nem tudtuk lencsevégre kapni, helyette Csóka Gyula – szervező és segítő diák – állt kameránk elé:

 

 

Betekinthettünk a voksolásba is. Mindhárom iskolában osztályonként zajlott a szavazás, a diákok a kihelyezett urnákba tették bele az összehajtogatott szavazólapot.

Megkérdeztünk néhány fiatalt, miért tartják fontosnak azt, hogy egy diákpolgármester képviselje a középiskolásokat Érden.

Bálint és Niki (Gárdonyi, 9. évfolyam):”Azért fontos, hogy egy diák képviselje az érdekeinket, mert ez teljesen más, mintha egy felnőtt találná ki, mi a jó nekünk. Egy diák átérzi a súlyát a döntéseknek, hiszen ő maga is iskolába jár, belát a színfalak mögé, átérzi, mi történik velünk, tudja, mire van szükségünk.”

 

Sándor (Kós, 12. évfolyam): „A diákönkormányzat tízmillió forinttal gazdálkodhat. Ha mi nyernénk meg a választást, nagyobb valószínűséggel valósulnának meg az általunk kitalált programok. A covid idején online oktatás volt, majdnem két évre megállt az élet, most viszont már lehet tervezni.”

 

 

Miriam (VMG, 11. évfolyam): „A covid miatt mi a korábbi választásokból, illetve más programokból is kimaradtunk, ami nekem nagyon hiányzik. Ezért fontosnak tartjuk ezt a választást, és azt is, hogy a mi jelöltünk nyerjen, mert rátermettnek tartjuk.”

 

 

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email