20221203_151352

Mintha a természetben lennénk

20221203_151352

Mintha a természetben lennénk

Mától kezdve közel két héten át látható a Parkvárosi Közösségi Házban a Képzőművészek Érdi Közösségének legújabb tárlata.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyi kulturális élet szervezésében jelentős szerepet betöltő és közel három évtizede létező Poly-Art Alapítvány illetve a belőle néhány éve kinőtt Képzőművészek Érdi Közössége (KÉK) rendszeresen szervez egyéni és csoportos kiállításokat a tagság számára.

S noha az esztendő során is folyamatosan vannak megmutatkozási lehetőségek, de a KÉK-tagok számára mindig az egyik legjobban várt tárlat az év végi. Ez a várakozás talán fakadhat abból, amit a kiállítást megnyitó Ilka Gábor képzőművész is mondott, hogy advent idején, amikor elcsendesedünk, befelé tekintünk, akkor van olyan rezonáns a lélek, hogy könnyebben tud művészeti alkotásokat befogadni.

Ilka Gábor

Ilka hozzátette, ezeken a kiállításokon nincs központi, előre meghatározott téma, aminek meg kellene felelniük az alkotóknak. Ide mindenki a legfrissebb műveit hozza el. Ettől függetlenül jobbára tájképeket láthat a közönség. Hegyek, vizek, fák, bokrok.

Olyan mintha a természetben lennénk, amikor felakasztjuk ezeket a képeket a falra.

– fogalmazott Ilka Gábor.

Somfai István megnyitja a tárlatot

Somfai István, a Poly-Art Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésünkre elmondta, közel harmincan állítanak ki a mostani tárlaton és a képeken kívül vannak, kisplasztikák és kerámiák is. És ugyan ez nem egy hivatásos művészekből álló kollektíva, de a fejlődés évről-évre szemmel látható, tette hozzá.

A tárlatot december 20-ig lehet megtekinteni a Parkvárosi Közösségi Házban.

Fotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email