mikulas_jpg_pixabay_960_720

Mikulás-napi közös tekerés lesz Érden

mikulas_jpg_pixabay_960_720

Mikulás-napi közös tekerés lesz Érden

A Mikulás vasárnap Érden bringázik - jöjjön, aki meg akarja húzni a szakállát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nemcsak őrült vérbringások tekernek télen is, hanem mindenki, aki egész éven át közlekedési eszközként használja a biciklit. A hardcore kerékpárosok fagyban-hóban is – végül is csak gumi, meleg ruha, kivilágítás és papírzsebkendő kérdése a dolog. Kicsit ennek demonstrálására is gondolta 2015-ben öt jó barát, hogy körbetekeri az érdi városközpontot Mikulás napján.

A következő évben már az Érd Körbe színei alatt gurultak, és laza csevegős családi programmá dagadt az esemény. Idén kicsit későn kaptak észbe, tudtuk meg a szervezőtől, Kiss Gábortól, ezért csak spontán, lelkesedésből fakadó, közlekedési biztosítást is nélkülöző „gyere te is, ha kedved van, csak vigyázz magadra” alapon terjedő eseményként hirdetik a Facebookon.

December 4-én vasárnap 10 órakor Érd főteréről indul a konvoj, az Alsó utca végén egy jobb- majd balkanyarral a Felső utcán folytatódik, egészen a Szántó utcáig, ott a bezárt fürdőnél föl a gátra, majd egy 360 fokos fordulattal vissza a főtérre, ahol mindenki úgy érzi majd jól magát, ahogyan szeretné.

Lappföldi információink szerint a menetben a Mikulás is részt vesz, szántalpait erre az időre két kerékre cseréli. Magát meg nem nevező informátounk szerint esetleg álmikulások is felbukkanhatnak a bringások között. Egy szakállpróba biztosan elárulja őket, de azért az igazi Mikulás szakállát is óvatosan érdemes húzgálni! Alighanem arról lehet majd felismerni a hamisítványokat, hogy szaloncukrot adnak a gyerekeknek. Ilyet az igazi Mikulás nem tenne, hisz ő betartja a törvényeinket, miszerint engedély nélkül nem lehet közterületen élelmiszert osztogatni. De ha mégis megtenné…? Nos, akkor majd örülnek a gyerekek.

Fotó: Kiss Gábor

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email