gardonyinyiltnap2_221130

Három év után ismét nyílt nap volt a Gárdonyiban

gardonyinyiltnap2_221130

Három év után ismét nyílt nap volt a Gárdonyiban

Egy kicsit gimnazistának érezhették magukat a vendégségbe érkező nyolcadikosok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Gárdonyiban mindig történik valami – így fogalmazott Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető a Gárdonyi gimnáziumi tagozatának nyílt napján.

Hogy mi minden is történik egy iskola falai között (gólyabál, szalagavató, versenyek, diákpolgármester-választás, próbanyelvvizsga, hogy csak párat említsünk), arról kerek és részletes képet kaphattak a résztvevők. Természetesen a beiskolázás menetéről is mindent megtudhattak.

Pár információt kiemelnénk:

  • Két 9-es osztály indul a következő tanévben. A diákok emelt óraszámban tanulhatnak angol, illetve német nyelvet, és indul köznevelési típusú középfokú sportosztály is.
  • Az angolos osztály 28 fővel indul, a német/sportosztály 14-14 fővel.
  • Az iskola a négyes átlagú, illetve afeletti tanulókat várja – aki négyes átlag alatti, az valószínűleg nem bírja majd a gimnáziumi képzést.

A központi írásbeli felvételit január 21-én írják majd a gyerekek, a felvételi eredményeket február 8-án vehetik  át, a jelentkezési lapokat pedig február 22-ig kell beküldeniük az általános iskoláknak. Ez alapján sorolják be a Gárdonyiban a jelentkezőket a szóbeli vizsgára, amit március 6-8-án tartanak. (Bővebb információ itt.)

Az intézményvezető kérte, hogy a jelentkezési lapokat az érdi sulik ne adják postára, hanem összegyűjtve adják le a Gárdonyi titkárságán. Volt ugyanis olyan esztendő, amikor az egyik érdi általános iskolából jelentkező diákok lapjait két hétig keresték, mert a posta a teljes paksamétát „Föld körüli útra küldte”, így végül másolatban küldte át egyik intézmény a másiknak. 

Az ismertető után az érdeklődők végigjárták az iskolaépületet.

„Törökbálinti vagyok, és azért választom ezt az iskolát, mert itt tanítanak olaszt második idegen nyelvként, és én mindenképp azt szeretnék tanulni” – válaszolta az ÉrdMost kérdésére az egyik fiú. „Én pedig – mondta egy diáktársa – sportolok, akrobatikus rock and rollt, ezért érdekel ez az iskola”.

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email