22_03_29_erdmost_nincskep

Jöjjön vasárnap az Érd Arénába és legyen tűzoltó!

22_03_29_erdmost_nincskep

Jöjjön vasárnap az Érd Arénába és legyen tűzoltó!

Felvételi tájékoztatót tart vasárnap az Érd Arénában a Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap az Érd Arénába várják mindzaokat, akik érdeklődnek a tűzoltó hivatás iránt, hiszen 10 órától egészen délig felvételi tájékoztató keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a szervezettel, a helyi tűzoltók munkájával.

Változatos programmal készülnek a katasztrófavédelmi szakemberek, hiszen egy általános tájékoztatót követően akár gyakorlati ismeretekre is szert tehetnek az érdeklődők – mindezt az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mondta el az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című reggeli műsorában.

A helyszínen részletesen bemutatjuk az érdi kirendeltséget, megismerkedhetnek a tűzoltók mindennapjaival és néhány felszerelést is elhozunk a közönségnek, amelyeket ki is lehet próbálni

– tette hozzá Rózsa Gábor.

Ez nem egy megszokott felvételi alkalom, hiszen a jelenlévő tűzoltókkal kötetlenebb formában is lehet beszélgetni. Ezek az eszmecserék pedig jó alkalmat adhatnak arra, hogy aki eljön, az egy új odalát ismerje meg ennek a különleges hivatásnak.

tuzolto_20210201

Nincs hiány a tűzoltókból, de kell az utánpótlás. Rózsa Gábor szerint sokan jelentkeznek tűzoltónak, de közülük nem mindenki alkalmas a pályára. A jelentkezők 5 hónapos képzésen vesznek részt, a fizikai mellett nagyon fontos a pszichológiai alkalmasság is, hiszen egy-egy bevetés lelkileg is megterhelő lehet.

A tűzoltóság biztos munkahelyet jelent, hiszen az állandóság jellemzi, emellett pedig van előrlépési lehetőség is. Sokan azt gondolják, hogy nem megfelelő jövedelmi viszonyok várják a leendő tűzoltókat, azonban a 24/48 órás beosztás miatt egy hónapban mindössze tíz napot kell munkavégzéssel tölteni, így már sokkal vonzóbbank tűnik a 400.000 Ft-os bérezés – hangsúlyozta Rózsa Gábor kirendeltség-vezető.

A Bundáskenyér című reggeli műsorban elhangzott beszélgetést itt hallgathatja meg:

forrás: archív, Pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email