kisgyerek_jpg_pixabay_960_720

Mostoha sorsú, szegény gyerekeknek gyűjtöttek élelmiszert

kisgyerek_jpg_pixabay_960_720

Mostoha sorsú, szegény gyerekeknek gyűjtöttek élelmiszert

Jóérzésű emberek már az advent előtt segítenek a rászorulókon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szociális Gondozó Központ és az Élelmiszerbank adománygyűjtést szervezett a rászorulók javára: a Tesco és az Aldi érdi áruházaiban felajánlott tartós élelmiszereket nehéz helyzetben élő érdi lakosok kapják majd meg még a karácsony előtt.

Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ vezetője az ÉrdFM 101.3-nak elmondta: a hétvégi akció során 1192 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze. Ez jóval kevesebb, mint amennyit más esztendőkben a gyűjtőkocsiba helyeztek az adományozók (tavaly 2030 kilogramm volt), de figyelembe kell venni a nagyon magas inflációt is.

Ebben a nehéz időszakban, mikor az embereknek nehezükre esik a saját családjukról is megfelelőképp gondoskodni,  az is hatalmas eredmény, hogy így is adakoztak. Mindenkit köszönet illet ezért

– hangsúlyozta Bereiné Petrik Mária.

Bélyegkép
Archív fotó
Szintén az Élelmiszerbankhoz csatlakozva gyűjtött tartós élelmiszert a soroksári Auchanban és a százhalombattai Tesco áruházban a Fészek egyesület a hétvégén, 3024 kilogrammnyi cukor, liszt, rizs, tej, tészta és édesség került a kosaraikba.
Az önkéntesek közt volt Nyitrai-Hell Szilvia szóvivő is, aki az ÉrdMostnak elmondta: mintegy 400 olyan gyermekhez juttatják el az adományokat az ünnepek előtt, akik a Fészek átmeneti érdi gyermekotthonában, illetve a nevelőszülői hálózatukban élnek.
Fotó: Fészek Egyesület

Kiemelt fotó: Gárdos Attila, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email