Válogatottban az érdi jégkorongozók

Nyolc érdi hokis lett korosztályos válogatott

Válogatottban az érdi jégkorongozók

Nyolc érdi hokis lett korosztályos válogatott

Hat fiú mellett két lány is kapott behívót a Kárpáti Farkasokból, többen nemzetközi mérkőzéseken léptek jégre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kétszer nyert, egyszer pedig hosszabbításban alulmaradt a 15 év alatti magyar jégkorong-válogatott felkészülési találkozókon, az ausztriai Kufsteinben. Eredményeivel Árkovics Bálint szövetségi edző csapata megnyerte a nemzetközi tornát. A keret tagja volt a Kárpáti Farkasok két sportolója, Nagy Ábel Dániel és Tóth Flórián.

Eredmények:
Magyarország-Olaszország 4-3
Magyarország-Ausztria 5-3
Magyarország-Bajorország 2-3 (hosszabbítás után)

„Nagyon örultem, hogy újra találkozhattam mindenkivel és annak is, hogy velünk tartott Tóth Flórián. Nagyszerű élmény volt jó meccseket játszani, illetve jó edzéseken részt venni” – nyilatkozta Nagy Ábel.

„Örültem, mikor mondták az edzők, hogy én is megyek. Jól éreztem magam az egész út során attól függetlenül, hogy kicsit beteg lettem. Mikor megtudtam, hogy Ábel is jön, boldog voltam, mert ha egyedül mentem volna, szerintem nem éreztem volna annyira jól magam. Örültem, hogy tempós és jó mérkőzéseket játszottunk, továbbá, hogy fejlődhettem. Szerintem az utolsó meccsen is meg tudtuk volna győzni, de a tornát így is megnyertük” – tette hozzá Tóth Flórián.

Az U16-os nemzeti csapat szintén három mérkőzést játszott a felkészülés jegyében. A Péter Róbert által irányított tehetséggondozó program győri edzésein és mérkőzésein Balázs Előd és Polgár Lázár képviselte egyesületünket.

Eredmények:
Magyarország-Olaszország 3-4
Magyarország-Szlovénia 2-4
Magyarország-Ausztria 3-2

„Amikor felolvasták a neveket, nagyon örültem, hogy bekerültem. Az edzésinitenzitás nagyon megváltozott, nem is tudtam, hogy tudok ekkora sebességgel játszani. Nem volt sok esély vinni a korongot, cselezgetni, mert egyből letámadtak. Kicsit szomorú vagyok, hogy csak harmadik helyezést értünk el, de remélem, legközelebb eredményesebbek tudunk lenni” – osztotta meg tapasztalatait Balázs Előd.

„Én is örültem, amikor felolvasták a nevem. Nagyon vártam a meccseket, mert tudtam, hogy erős és gyors ellenfelek ellen játszunk majd. A párharcokat nagyon élveztem, ugyanakkor sajnálom, hogy csak egy meccset tudtunk megnyerni. Sok mindent tanultam és remélem, hogy legközelebb is ott leszek a keretben” – árulta el Polgár Lázár.

U17-ben Léhi Kristóf és Kuminka Zsombor öregbítette klubunk hírnevét a válogatott székesfehérvári összetartásán. Szvasznek Bence szövetségi edző gárdája az edzések mellett kétszer is összecsapott a lengyel U18-as csapattal, s mindkétszer kikapott.

Eredmények:
Magyarország U17 – Lengyelország U18 0-4
Magyarország U17 – Lengyelország U18 1-4

„Nagyon élveztem ezt a négy napot, illetve kifejezetten a meccseket. A védekező zónán és a korongkihozatalon volt a hangsúly az edzéseken, ebből sok jó szokást tanultam, amit a Farkasoknál is alkalmazni tudok” – értékelt Kuminka Zsombor.

„Én is nagyon élveztem a foglalkozásokat, sok mindent tanultam, amiket tudtam alkalmazni a meccseken, és amiket a Farkasoknál is tudok majd” – mondta el Léhi Kristóf.

Az elmúlt egy hét válogatott programjait a női vonal összetartásai tették teljessé. A Kárpáti Farkasoktól Pászti Amira és Sághy Lara örülhetett, ők ketten kaptak meghívást Hegyi Márta és Fodor Zoltán közös, U14-es és U16-os keretébe, amely számára a budapesti Tüskecsarnokban tartottak közös gyakorlásokat.

„Nagyon boldogok voltunk, hogy ismét meghívást kaptunk az U16-os összetartásra, mert ez azt jelentette, hogy az előzőn sikeresen teljesítettük a teszteket. Az első nap sok örömmel köszöntöttek minket az ottani edzők és gratuláltak, hogy bekerültünk a szűkített keretbe. A közösség nagyon jó volt, szinte ismerős volt mindenki az előző összetartásról. Az első jeges edzésen felmértek minket, hogy ki hol tart mind technikailag, mind lövés pontosságban és korcsolyázásban. A második jeges edzésen kétfelé lettünk osztva és játékok voltak, az utolsó 15 percben pedig egészpályás jégkorongban vettünk részt. A száraz edzések nagyon fárasztóak voltak, mert a futást és a fekvőtámaszt gyakoroltuk. Másnap úgyszintén két jeges edzésen és egy szárazon vettünk részt. Az első jeges tréningen helyszínes feladatok voltak, a másodikon megint játék, de az első felében megint ketté lettünk osztva, míg a második felében egészpályás játék volt. Száraz edzésen a húzódzkodást gyakoroltuk. Én nagyon élveztem az egész programot és nagyon remélem, hogy a decemberi összetartásra is kapunk majd meghívást.” – részletezte a táborban történteket Pászti Amira.

Forrás: Kárpáti Farkasok

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email