Kutyavari ovi_jpg

Az érdi gyerekek örömére megújulnak az óvodák játszóterei

Kutyavari ovi_jpg

Az érdi gyerekek örömére megújulnak az óvodák játszóterei

Sorra szépülnek az oviudvarok, hitelből újul meg a Bem téri óvodáé is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az önkormányzat megbízásából az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény számos játszóteret újrafestett, rendbe tett, felújított – például a József térit, illetve a Bóbita játszóteret. Most a Bodzafa téri született újjá, még izgalmasabb játszóeszközöket helyeztek el – hintaállványt, csúszdatornyot, mérleghintát -, illetve közel 80 nm-en új lett a gumiszőnyeg, hogy ha egy kisgyerek netán leesik, ne törje össze magát.

Készül a kötélpiramis a Kutyavári Oviban

A Kincses Óvoda Kutyavári úti tagóvodájának kertjében is több eszközt cserélnek – izgalmasabbak lesznek a hinták, a tornyok, a csúszdák, lesz kötélpiramis. Továbbá az alsó udvart kell újra füvesíteni, mert az aszály igencsak megviselte. A munkálatok egy-két hét alatt befejeződnek – ha az időjárás is úgy akarja. A gumiszőnyeget ugyanis nem lehet esőben telepíteni.

Megújulnak a Bodzafa téri játszótér gumitéglái

„A munkálatokat a város költségvetéséből finanszírozzuk – mondta el az Érd FM-nek László Ferenc, az önkormányzat kommunikációs vezetője. – Úgy érezzük, hogy kötelességünk az óvodáknak és a játszótereknek prioritást biztosítani. Ami kevés pénzünk van, azt az útépítés, aszfaltozás mellett erre költjük, szép fokozatosan megújulnak az érdi játszóterek.”

Kiemelten fontos a Bem téri óvoda udvarának felújítása is, ezért hamarosan sorra is kerül. A többinél nehezebb a feladat, mert itt tereprendezésre is szükség van, és az esővíz-elvezetést is meg kell oldani. Mivel az önkormányzat rendkívül fontosnak tartja ezt a beruházást, 100 millió forint fejlesztési hitelt vett föl rá.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email