SAMSUNG CAMERA PICTURES

Termálvízzel fűthetünk majd Érden is?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Termálvízzel fűthetünk majd Érden is?

Csőzik László polgármester a veresegyházi termálvizes fűtésrendszert tanulmányozta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Pár hete összefutottunk egy szakmai fórumon Pásztor Béla polgármester kollégámmal, aki rekordhosszúságú ideje, 57 éve irányítja Veresegyházát – adta hírül közösségi oldalán Csőzik László polgármester. – Akkor mesélte, hogy nekik nem okoz fejfájást a rezsiárak berobbanása, mert termálvízzel fűtenek.

Meg is hívott Spéth Géza diósdi polgármesterrel együtt Veresegyházra, hogy megmutassa, miként működik a rendszer. Tanulságos megbeszélés volt, ugyanis nem kizárt, hogy Érden is hasznosítható az ötlet”

Mint az érdi polgármester írja, Veresegyházon 1987-ben fúrták az első termálvizes kutat, majd a következő évtizedekben fokozatosan rákapcsolták az összes közintézményt, és a társasházak jelentős többségét. Sőt, ma már egy nagyobb kertészet, illetve a városban megtelepedett General Electric és a Sanofi-üzem is erről megy.

Az érdi melegvizes kutat 2018 nyarán fúrták újra (archív fotó)

Ez a megoldás Érd számára sem volna lehetetlen, hiszen a Molnár utca végén álló termálvizes kútnak közel 41 fokos a vize.

„Meg fogjuk vizsgálni, át lehet-e állni egy olyan rendszerre, amit Veresegyház működtet. Hiszen így annak a 700 millió forintnak, amit a rezsire költöttünk „békeévben”, egy jelentős hányadát megspórolnánk, és másra, például útépítésre költenénk” – zárta szavait.

Az érdi Termál Hotel 2015-ben zárta be kapuit. A város megszerezte a kutak üzemeltetésének jogát, és mind a hideg-, mind a melegvizes kutat újrafúrták. Utóbbit 2018-ban. A melegvizes kút a Molnár utca végén található, mélysége 900 méter (korábban az ÉrdMost itt írt róla).

Fotó: Ádám Katalin (archív)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email