22_03_29_erdmost_nincskep

Így kérhet tüzelőtámogatást az önkormányzattól, aki rászorul

22_03_29_erdmost_nincskep

Így kérhet tüzelőtámogatást az önkormányzattól, aki rászorul

Háztartásonként 45.215 Ft plusz önerő - ebből kell kihúzni a telet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2022/2023 évi fűtési szezonban is lehet kérni tüzelőtámogatást október 15. és április 15. között, háztartásonként egy alkalommal. A támogatást az kérvényezheti, akinek az egy főre jutó jövedelme nem haladja meg – egyedül élő személy esetén – a 85.500,- Ft-ot, kétszemélyes háztartásban az 57.000,- Ft-ot, három- és többszemélyes háztartásban a 42.750,- Ft-ot. Tavaly 330 érdi háztartás vett igénybe tüzelőtámogatást, idén a kérvényezők száma várhatóan sokkal magasabb lesz, tudtuk meg Vargáné Dunai Mónikától.

A Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Osztályának vezetője elmondta, hogy míg eddig az önkormányzat tűzifa osztásával tudta segíteni azokat is, akiknél nincs távhő, elektromos, vagy gázüzemű fűtőberendezés, idén a sok bizonytalanság energiafronton oda vezetett, hogy a tűzifa közbeszerzési eljárását nem lehetett eredményesen lefolytatni. Így a 45.215,- forint összegű tüzelőtámogatást készpénzben adja oda az önkormányzat, és utólag bemutatott számlával vagy megrendelőlappal kell az elköltését igazolni.

A támogatás igényléséhez egy hatoldalas nyomtatványt kell kitölteni (Kérelem rendkívüli települési támogatás természetben nyújtott ellátások megállapítására), amely letölthető az erd.hu oldalról, illetve személyesen kérhető az ügyfélszolgálaton. A fával fűtők Budakeszin és Ráckevén tudnak hatósági áras tűzifát vásárolni, háztartásonként maximum 10 erdei köbméter mennyiségben, az erdőgazdaságok átvételi pontjain. A keményfa ára 30.000,-Ft/m3, a puhafáé 19.000,-Ft/m3, plusz a szállítás és a darabolás költsége is a vevőt terheli.

Az érdiek számára kijelölt keményfa átvételi pont a Budakeszi Erdészeti Központ (2092 Budakeszi Kísérleti Telep; Telefon: 23/457-857, 20/984-6197 E-mail: budakeszi@pprt.hu;  lampert.zsolt@pprt.hu). Puhafa átvételére a Ráckevei Erdészeti Irodában van lehetőség (2300 Ráckeve, Erdész u. 4. Telefon: 24/513-320, E-mail: rackeve@pprt.hu).

Abban az esetben, ha a kérelmező a távhő-, elektromos-, vagy gázszámlájához igényel támogatást, az első csekk bemutatását követően az önkormányzat a szolgáltatónak utalja a számlák ellenértékét a megadott keret erejéig (45.215 Ft). Sajnos Érden is sok a 60-80 négyzetméteres „Kádár-kocka”, amit rossz hőértékű konvektorokkal próbálnak kifűteni. A lakóik így – köszönhetően az önkormányzati segítségnek – egy ideig még gyűjtögethetnek az ínséges időkre, és bizakodhatnak abban, hogy januártól talán már a magyar lakosság is a világpiaci áron jut hozzá az energiához.

 

 

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email