Marianum

A szabadulószobából csak az jut ki, aki tanult fizikát

Marianum

A szabadulószobából csak az jut ki, aki tanult fizikát

A Marianum Gimnázium nyílt napján kihívásokkal csalogatják a kilencedikeseket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nyílt napot tart november 14-én a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium. Az ötödik felvételi időszakra a gimnázium rendhagyó nyílt nappal készült, erről beszélt az ÉrdMost-nak adott interjúban Takácsné Tóth Noémi igazgató. Mivel a nyílt nap szervezésébe bevonták a gimnazistákat, rendhagyó és igencsak meglepő programra készülhetnek az érdeklődők.

Az idegen nyelv oktatásáról például kvízjátékokkal adnak ízelítőt, amelyben azok is sikerrel vehetnek részt, akik egy szót sem tudnak spanyolul, németül vagy angolul. A humán teremben irodalmi, történelmi és művészettörténeti témájú drámafoglalkozás lesz, viszont a reál teremből csak azok szabadulnak ki, akiknek a természettudományos ismereteik segítenek.

Annak érdekében, hogy kis csoportokban tudják bemutatni az érdeklődőknek sz iskolát, azt kérik a szervezők, aki szeretne részt venni a nyílt nap rendezvényein, a honlapon regisztráljon.

marianum_191118De más programokban és ünnepekben is gazdag lesz az ősz a Marianumban. November 11-én, pénteken, Szent Márton napján a kicsik ismerkednek a naphoz kapcsolódó népi hagyományokkal. Ami ugye sokkal több annál, mint hogy együnk aznap libát. Lampionokat készítenek, a pannóniai születésű Szent Márton püspök életével, jó tetteivel ismerkednek, és sötétedés után a lámpások imbolygó fényében elsétálnak a Jézus Szíve plébániatemplomig.

 

Az igazgatónő a szalagavatóról és az adventi ünnepkör programjairól is beszélt az ÉrdMost-nak.

marianum_bal_190301Bár az iskola múltja 1935-ig nyúlik vissza – akkor alapították polgári leányiskolaként a Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek –, a gimnáziumi tagozat egyelőre kevésbé ismert a városban. Hiszen a középfokú képzés csak 2018-ban indult el. Vonzereje lehet sokak számára az itteni vallásos nevelés, valamint, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő intézmény gimnáziumi tagozatán a német mellett angol és spanyol nyelvet is oktatnak.

marianum.hu

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email