betoro

Így úszhatjuk meg, hogy feltörjék a hétvégi házunkat

betoro

Így úszhatjuk meg, hogy feltörjék a hétvégi házunkat

Fogadjuk meg a rendőrök tanácsát, sok pénzt spórolunk vele.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hideg idő közeledtével a nyaralóövezetek elnéptelenednek, a hobbikertek tulajdonosai egyre kevesebb időt töltenek hétvégi házaikban. A hosszabb-rövidebb ideig üresen maradó épületek nagy csábítást jelenthet a betörők számára – figyelmeztet a rendőrség.
A betörők többsége oda hatol be, ahol őt nem látják, ahol kevés munkával, rövid idő alatt tud a lehető legnagyobb haszonra szert tenni, és ahol a legkisebb a lebukás kockázata.
A betörők általában nem tudják előre, hogy a feltört ingatlanban milyen értéket találnak. Könnyen mozdítható és értékesíthető tárgyakat keresnek, például műszaki cikkeket, híradástechnikai berendezéseket, kerti kisgépeket vagy az udvaron található hulladékvasat.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság  Bűnmegelőzési Osztálya pár pontban összefoglalta, milyen intézkedéseket tehetünk, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.
Eszerint tegyük láthatóvá az ingatlant (például mozgásérzékelős reflektor felszerelésével), emellett célszerű elektromos vagy mechanikus vagyonvédelmi berendezéssel ellátni nyaralónkat.
Az élősövények, zárt kerítések magassága lehetőleg ne haladja meg a 90 centimétert, ha rálátunk az ingatlanra, az fokozza a biztonságot.
betores_200522
Az ajtókon legyen legalább biztonsági zár, lehetőség szerint a nyílászárókon rács.
Ha van rá lehetőség, riasztót is szereltessünk fel az épületre.
Gondosan zárjuk el a kerti szerszámokat, létrákat. A betörőnek segítséget nyújthat az ingatlanba való bejutásban a kalapács, a fúró, a létra.
Amennyiben hosszabb időre felügyelet nélkül kell hagyni az ingatlant, az értéktárgyakat – elektromos háztartási berendezések, mezőgazdasági kisgépek – vigyük biztonságosabb helyre.
Az őszi/téli időszakban nem használatos kerékpárt, vízparti nyaraló esetén a csónakot, kerti ( kisebb méretű ) gyerekjátékokat, műszaki szerszámokat is zárjuk el.
Az őszi/téli időszakban alkalmanként látogassunk el hétvégi házhoz, ellenőrizzük, nem járt-e valaki az épületben.
Érdemes megkérni egy megbízható környékbeli lakót, hogy időnként nézzen rá a nyaralónkra.
Ha a hétvégi házhoz kiérkezve azt látjuk, hogy ott illetéktelen járt, bűncselekmény történt, az eredményes felderítés érdekében hagyjuk a helyszínt érintetlenül, és hívjuk a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email