injection-ga56ce445e_1280

Még egy kardigán sem lóghat a táskán, ha szúrásra várunk

injection-ga56ce445e_1280

Még egy kardigán sem lóghat a táskán, ha szúrásra várunk

Október 3-tól szigorú elvárás a Romics laborjában a ruhatár használata.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Akár a táskán, vállon lógó ruhadarabok kint hagyására is felszólíthatják, és a kérésnek/felszólításnak nem engedelmeskedőtől a kiszolgálást is megtagadhatják a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény laborjának dolgozói,  erősítette meg Bárány Zsolt főigazgató az ÉrdMost kérdésére. Ezzel szembesült tegnap egy vérvételre bejelentkezett asszony a laborba belépve.

A közösségi oldalon panaszolta be a Romics egyik dolgozóját egy asszony, aki kardigánját a táskáján átvetve lépett volna be vérvételre, de csak a ruhadarab kint hagyása árán kapott ellátást. Lett a bejegyzésből vagy száz komment, pró és kontra, hideg is, meleg is. Nem mennénk bele stílusbeli kérdésekbe, hisz nem voltunk jelen, és nem áll rendelkezésünkre kamera-felvétel.

A szubjektív érzeteket lehántva ráirányulhat a figyelem a lényegre: a Romicsban komolyan gondolják a ruhatárhasználatra irányuló elvárást. Bárány Zsolt főigazgató szeptember 29-én azzal indokolta a szigort, hogy az intézmény így tudja biztosítani, hogy az érdiek továbbra is időpontfoglalás nélkül tudják igénybe venni a labor szolgáltatásait.

„Nem ritka, hogy 7 és 10 óra között 200 feletti szúrást végzünk. Motollakezű minden szúrónk, de ha várakozásra vannak kárhoztatva, akkor a tömeg csak lassan csökken. Ha valaki kabátban lép be a vérvételi helyiségbe, akkor időbe telik, míg azt leveszi, valahová lerakja – addig a szúrók ülnek és várnak” – magyarázta a szigort a főigazgató

A zavartalan betegellátásért cserébe, a konfliktusok elkerülése érdekében tehát az a kérés, hogy tényleg használjuk a hagyományos – szezonális – ruhatár mellett a zárható szekrényeket. Ezek október 3-tól egész évben rendelkezésre állnak a labor folyosóján. Százforintos érmével működnek, a pénzváltásában segítenek a betegirányítók.

Ezzel elkerülhető, hogy a laborban dolgozók idegeit leeső kabátok, kardigánok utáni kapkodással, magunkra lógatott, ide-oda tuszkolt felesleges ruhadarabokkal borzoljuk. Tőlünk ez csak egy gesztus, és még 100 forintba sem kerül, azt is hazavihetjük azzal a jó érzéssel, hogy betartottuk a szabályokat.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email