20221107_154226

Évtizedes álom válik valóra az érdi Fraknói utcában – videó

20221107_154226

Évtizedes álom válik valóra az érdi Fraknói utcában – videó

Végre aszfaltburkolatot kap ez az utca is, okkal örülnek a lakói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Száraz időben a por, esős időben pedig a sár nehezítette meg a Fraknói utcán keresztül közlekedők életét. Az átlagosnál nagyobb forgalom miatt különösen nehéz helyzetben voltak az erre járó autósok és az utcában élő lakosok is. Akik végre felsóhajthatnak. Ugyanis hosszú évtizedek után most pont kerülhet az ügy végére: az elmúlt napokban felvonultak a munkagépek, és majd’ egy kilométer hosszan elkezdték a Fraknói utca aszfaltozását. A felújítás a Szigetvári utcától egészen a Csúcs utcáig tartó szakaszt érinti.

Csőzik László polgármester a folyamatban lévő munkálatok kapcsán elmondta, a kivitelezés a Drégelyi utca azon szakaszát is érinti, amely szervesen kapcsolódik a Fraknói utcához. Így innen már a Sóskúti utat és a Szovátai utat is zavartalanul, normális körülmények között lehet majd megközelíteni.

Az önkormányzat a szűkös anyagi lehetőségek miatt nem tud abban az ütemben haladni az útfelújítással, ahogy azt a lakossági igények diktálják. A város legutóbb a kieső iparűzési adó kompenzációjaként 777 millió forintot kapott az államtól, ebből költenek most 200 milliót útépítésre, így a Fraknói mellett más helyszínen is várható aszfaltozás.

„Saját forrásként tekintünk az összegre, amelyből most aszfaltozunk, hiszen a várostól elvett adóbevételek ellentételezéseként kaptuk. Az elszálló árak miatt annyi utcát nem tudunk leaszfaltozni, mint amennyit szerettünk volna, de azért ebben az évben néhány utca még biztosan szilárd burkolatot kap”

– emelte ki a polgármester.

Amint végeznek a munkagépek a Fraknói utcában, szinte azonnal folytatják az aszfaltozást a város másik, hasonló helyzetben lévő területén, az érdligeti Zagyva utcában is. A megmaradt összegből a Parkvárosi Köznevelési Centrum környékén található rövidebb útszakaszok kapnak burkolatot, ezzel is segítve a környéken közlekedők életét.

„A Festő és a Bányász utcákban mindenképpen szeretnénk bizonyos szakaszokat rendbe tenni, hiszen alaposan felforgatta a környék életét az új iskolaépület. Az önkormányzatnak az iskolába járó hatszáz gyermek, a szülők és a pedagógusok valamint az új buszjárat miatt erre a területre kell koncentrálnia, tehát ha van lehetőség még aszfaltozásra, akkor azt ezen a környéken tesszük meg”

– tette hozzá a város vezetője.

Csőzik László is úgy gondolja, hogy ha tíz érdit megkérdezünk, közülük kilenc biztosan a szilárd útburkolatot hiányolják a lakóhelyén. Ezt az önkormányzat komolyan veszi, és minden lehetőséget megragad arra, hogy a lehető legtöbb helyszínen megoldja a városlakók problémáját.

Csőzik László sikeresnek értékelte az elmúlt időszakot, hiszen a pandémia, az elvonások és a most tapasztalható gazdasági nehézségek ellenére is jó ütemben haladnak az aszfaltozási programmal, így ebben a ciklusban már közel ötven utca kapott szilárd burkolatot.

 

 

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email