Vidékbajnok az érdi vívócsapat

Ünnepel Péter, Bálint, Marcell és Máté, az érdi vívócsapat

Vidékbajnok az érdi vívócsapat

Ünnepel Péter, Bálint, Marcell és Máté, az érdi vívócsapat

2020 után idén ismét megnyerte a Danubius RSC férfi párbajtőr csapata a vívók vidékbajnokságát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szolnokon megtartott 2022. évi vidékbajnokságon a Budakalász 2, a Szolnoki SI és a Békessy Debrecen legyőzésével jutott be az érdi csapat a verseny döntőjébe, ahol 45-41-re bizonyult jobbnak a Szombathely ellen. A Danubius Regionális Sport Club férfi felnőtt gárdáját Partics Péter, Kiss Bálint, Kiss Marcell és Veres Máté alkotta.

„A 2020-as csapatból Partics Péter személye nem változott és fontos megjegyezni, hogy hozzá idén két kadet korú, Kiss Bálint és Kiss Marcell, míg egy junior, Veres Máté csatlakozott, így van potenciál ebben a csapatban a jövőre nézve is.

Mindegyik ellenfelünk ellen meg kellett dolgoznia a fiúknak minden egyes tusért. Szoros mérkőzéseken, de egész nap sikerült csapatként győzelmeket aratnunk. Peti rutinja sokszor segített a többieknek fegyelmezett vívást nyújtani” – értékelte az ÉrdMost-nak az aranyérem elnyerését Ujjady Árpád, a Danubius vezetőedzője.

Partics Péter a vidékbajnokság egyéni párbajtőr versenyszámában is remekelt, ahol egészen az ezüstérem megszerzéséig menetelt. Ugyanitt a női tőr mezőnyben Csomós Flórának is sikerült dobogós helyezéssel, konkrétan bronzéremmel zárnia.

„Erre a versenyre úgy készültem, hogy kiváló edzés lesz a november 12-én megrendezésre kerülő, madridi Veterán Európa Körversenyre. Előre tudtam, hogy fizikailag legalább annyira megterhelő lesz, mint mentálisan.

Amikor az esélyeimet latolgattam, valamint a célkitűzéseimen gondolkodtam, a három nap alatt egy érem lett a kimondott cél. Az első nap a vidékbajnokság egyéni versenyszámában rendkívül elfáradtam, az elődöntőben szinte már fogni se bírtam a fegyvert, ennek ellenére mégis az az asszó ment a legjobban.

Másnap a csapaton fizikailag kevésbé voltam leterhelt, hiszen jellemzően rövidebb csörtéket kellett vívnom, de erős ellenfeleink voltak, így a koncentrációt végig fent kellett tartani.

Szerencsémre a Danubius csapatában olyan fiatalokkal vívhattam együtt, akik nem csak technikai tudásukkal bizonyították, hogy van keresnivalójuk a felnőtt vidékbajnokságon, hanem roppant fegyelmezetten is versenyeztek. A döntő után, az adrenalin múlásával megjött a fáradtság és sajnos a fájdalom is.

Nagyon intenzív volt az első két nap, feltehetőleg én is túlerőltettem kicsit a testemet, így a 2013 óta kialakulóban lévő gerincsérvem jelezte, hogy itt van velem – fejtette ki véleményét a verseny egyik főszereplője, Partics Péter.

„A harmadik versenynap Veresegyházán várt rám, a XIV. Veresegyházi Kupa formájában. Bevallom őszintén, reggel amikor felébredtem, az első 5 percben azon morfondíroztam, hogy túlságosan fájnak a porcikáim ahhoz, hogy kibírjam a versenyt.

Szerencsére győzött az akaraterő és elmentem, mondván, hogy melegítés közben eldöntöm, meg tudom-e csinálni ezt a kihívást sérülés nélkül. Bár az elején nem ment igazán jól a vívás, de a verseny folyamán egyre jobb formába kerültem, az előző napok tapasztalatai alapján tudtam, miként kezeljem a fáradtságom.

Erre talán a legjobb bizonyíték, hogy a nap első asszójában ugyanazzal a remek vívóval mérkőztem meg, akivel végül a döntőt is vívtam. A csoportkörben Mérő Leon (FTC) nagyon könnyedén vert meg sajnos 5:0-ra, míg a döntőben én győztem 15:7-re” – folytatta értékelését Partics Péter párbajtőrvívó.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email