tarnoczine2_221101

Versek, festmények, kerámiák

tarnoczine2_221101

Versek, festmények, kerámiák

Csütörtökön nyílik Tarnócziné Barabás Irén kiállítása. Nemrégiben jelent meg a harmadik verseskötete, most a festményeit láthatjuk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tarnócziné Barabás Irént sokan ismerik Érden, hiszen az Ercsiből származó művész már 1995-ben kapcsolatba került a Poly-Art Alapítvánnyal, és az alkotótáborokon keresztül a tagokkal is egyre szorosabb ismeretséget kötött. Tagja a Képzőművészek Érdi Közösségének is.

Mint Angyal Mária művészettörténész írja: „Festészete az alföldi tájképfestészet hagyományaira épül. Tájképeit és az ember (és épített környezete) témájában alkotott munkáit gondosan szerkesztett, lírai kompozíciókban  festi meg. Olajjal készült  táblaképei mellett szívesen és nagyon szépen dolgozik akvarellel.”

Irén sok éven át tanulta a raku kerámia készítésének fortélyait.

Pár éve felkérte az IRKA irodalmi műhely egy verseskötet illusztrálására. Itt kezdődött az a kapcsolat, ami a mai napig tart: több kötetet illusztrált, illetve kiadványok borítóját is ő készítette.

Egyre vonzóbbá vált számára az irodalmi légkör is, és bátortalan szárnypróbálások után – a közösség biztatására – először haikukat, majd hosszabb verseket is írt.

Az Ercsi Eötvös József Irodalmi Pályázaton, illetve az IRKA Kép-vers pályázatán díjat is nyert. Több alkalommal írt verset a Napút irodalmi folyóiratnak, és megjelent két kötete a Poly-Art gondozásában – ezekben versekkel és festményekkel mutatkozott be.

2014-ben Ercsi Város Önkormányzatától Közművelődési Díj kitüntetésben részesült, 2016-ban megkapta az Érdikum oklevelet.

Harmadik verseskötete a napokban jelent meg, és ő volt az egyik vendége az IRKA legutóbbi irodalmi estjének is (erről az ÉrdMost itt írt).

Tarnócziné Barabás Irén most a Komplex Szociális Intézmény kiállításán mutatja be alkotásait, a megnyitót november 3-án, csütörtökön, délután három órakor tartják.

Fotó: Tarnócziné Barabás Irén

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email