boszorkány

Zombik buliztak a múzeum kertjében

boszorkány

Zombik buliztak a múzeum kertjében

Szörnyen sikeres volt - százakat vonzott a 11. érdi Tökjó Fesztivál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vámpírok kergették a zombikat vasárnap délután a Földrajzi Múzeum kertjében: rémisztő forgatag kerekedett a 11. Tökjó fesztiválon, ahova október 30-án kicsit és nagyot, élőt és élőholtat vártak a szervezők. Az egyik sátorban töklámpás-szépségverseny, a másikban rögtönzött boszorkánymúzeum fogadta a látogatókat, az ügyesebb kezű gyerekek pedig vudubabát és szellemlámpást készíthettek maguknak a kézműves sarokban.

A kicsiket délután négytől az Álomzug bábelőadása kötötte le, majd a poénokat és a trükkös kártyákat villámgyorsan szóró Kőhalmi Ferenc bűvész színpadra, aki egyszerre tudta elvarázsolni a pódium előtt kucorgó kicsiket, és kiszólásaival szórakoztatni a szülőket is. Az előadássorozat késő délután, a népszerű Iszkiri Együttes koncertjével zárult.

A felnőtt látogatókat amúgy leginkább a jósda vonzotta, ahol Svehla Anita, a zsámboki Boszorkánymúzeum vezetője tartott kártyajóslást. „A látogatók többnyire elégedetten távoznak. Persze van olyan is, aki viccnek gondolja az egészet. Aztán lefagy az arcáról a mosoly, amikor olyan dolgokról kezdek beszélni, amiről nem is tudhatnék”- mondta az Érd Mostnak a magát valódi boszorkánynak tartó Anita.

Itt tényleg minden van, a bájital-kóstolástól a tökfaragásig – mondta az Érd Mostnak Martin Norbert, a fesztivált létrehozó 2030 Egyesület elnöke – főként a nagycsaládosokra gondoltunk ezzel a programmal, és ők évről évre több százan jönnek el, igénylik is ezt a szórakozást. Martin becslése szerint idén akár 600-an is eljöhettek a Tökjó fesztiválra, melynek csúcspontja rendszerint a hol profizmussal, hol szeretettel faragott töklámpások versenye. Bár a fesztivál ötletgazdája és motorja az egyesület, az utóbbi két évben a Szepes Gyula Művelődési Központ oroszlánrészt vállalt a szervezésben, de besegített az Érdi Ifjúsági Önkormányzat tagsága is.

Ahogy megszokhattuk, a program idén is ingyenes volt – a fázósabb nézők meleg teát kérhettek, a tökfaragó vetélkedő győztesei pedig Tropicarium-belépőt, könyvutalványt és édességeket nyertek.

Hír és fotó: Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email