rezsicsokkentesgaz_220920

Rezsitámogatás Érden: eddig 1723 nagy házban élő család kérte

rezsicsokkentesgaz_220920

Rezsitámogatás Érden: eddig 1723 nagy házban élő család kérte

A helyi önkormányzat gyorsan feldolgozta a kérelmeket, hogy a nagy házakban élő családok is megkapják a rezsitámogatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hetekkel ezelőtt megjelent egy kormányrendelet, amelynek értelmében  a nagy házban élő lakóközösségek is igényelhetik a rezsicsökkentett árat a meghatározott mennyiség mértékéig, ehhez pedig az önkormányzattól kell kérvényezni a hatósági bizonyítványt.

László Ferenc, a Városháza szóvivője az ÉrdMostnak elmondta, a többgenerációs, de nem társasházban élő érdi lakók rezsitámogatására szeptember 30-ig 1438 kérelem érkezett, amiből 1000 darabot már fel is dolgozott a Polgármesteri Hivatal.

A kiadott hatósági bizonyítványok nagy többsége azt bizonyítja, hogy kettő darab lakóegység van az adott házban. Ami arra utal, hogy főleg azok a családok fordultak hozzánk igazolásért, akik többgenerációs házakban élnek.

Jellemzően az utolsó napokban igényeltek igazolást, de mostanáig már 1723 kérvény érkezett, amelyből 1688 ügyben járt el a hivatal. Tehát a feldolgozottság már 98 százalék felett van. 1576 érvényes igazolást adtak ki és 63 esetben hiánypótlást kértek, 33 pályázót elutasítottak és 16 kérvény esetében javítást kértek. 

A szóvivő figyelmeztetett: a továbblépés sikeressége nagy mértékben múlik azon, hogy a rezsitámogatást igénylők hogyan nyújtják be a kapott hatósági bizonyítványt az MVM Nexthez. Így akinek elektronikus aláírással van ellátva a kérelme, az csak elektronikusan adhatja be azt az MVM-nek, személyesen nem. Tehát aki nem a szabályok szerint jár el, az kockáztatja az eljárás sikerességét.

A jogszabály szerint az önkormányzatnak az igényléstől számítva nyolc napja van arra, hogy kiadja a hatósági bizonyítványt, amelyet az igénylőnek el kell vinnie a gázszolgáltatóhoz. Ez alapján pedig a következő hónap elsejétől lehet érvényesítheti az árképzésben a kedvezményt a törvényben meghatározott gázmennyiség erejéig.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email