IMG_20221020_113741

A gyönyörű Szandi néni nagy kalandra indul

IMG_20221020_113741

A gyönyörű Szandi néni nagy kalandra indul

Évek óta tervezgette a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárnője, hogy részt vesz a Budapest-Bamako Rally-n.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt az ÉrdMost megírta, a Vörösmarty Mihály Gimnázium német és történelem szakos tanárnője, Böhm Alexandra, azaz Szandi néni 2021-ben elindult a Pest megye Szépe versenyen, ahol a közönség szavazata alapján két különdíjat is besöpört.

A népszerű tanárnő évek óta tervezte, hogy elmegy a Budapest-Bamako Rally-ra. Társaival korábban egy Trabanttal vágott volna neki az útnak, de a Covid miatt többször elhalasztották a rajtot. Végül a csapat visszalépett a versenytől.

Szandi azonban nem adta fel, augusztus végén jelentette be, hogy új csapatot talált. Így társaival holnap egy Tata Telcoline 207-31 TDI fedélzetén nekivág a nagy kalandnak.

A csapat sok száz indulóval együtt október 21-én, a Budaörsi repülőtérről rajtol. Alexandra elmondta, az idei rally több szempontból is különleges lesz. Egyrészt január helyett októberben indulnak, így ez lesz az első alkalom, hogy az indulóknak jelentős sárral és esővel is szembe kell majd nézniük, de az időjárás egyéb viszontagságaival is meg kell majd küzdeniük.

„Sminkkészletet valószínűleg nem viszek, összesen két táska engedélyezett a csapat tagjainak, mert adományokat is viszünk magunkkal. Ugyanis a jótékonykodás és a segítés fontos alapfilozófiája a rallynak. A VMG-ben is sok adomány gyűlt össze, de egyéb helyekről is kaptunk tollakat, papírokat, amiket magunkkal viszünk.”

Az érdi csapat tehát pénteken indul, és a tervek szerint 45 nap múlva tér vissza.

Fotók: Tatával Afrikába Facebook oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email