22_03_29_erdmost_nincskep

Kitehetné a megtelt táblát az érdi hajléktalanszálló

22_03_29_erdmost_nincskep

Kitehetné a megtelt táblát az érdi hajléktalanszálló

Lassan a középosztály tagjai is a veszélyeztettek közé tartozhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi hajléktalan ellátás kapcsán adott interjút az Érd FM-nek Stehlik Krisztián, a helyi Szociális Gondozó Központ Szenvedélybeteg és Hajléktalan Ellátó- Támogató Szolgálat vezetője.

Mint elmondta, a korábbi évekkel összehasonlítva már nyáron is megfigyelhető volt, hogy egyre többen veszik igénybe a hajléktalan ellátás valamely formáját. Míg régebbi nyarakon szinte kiürült az éjjeli menedékhely, addig idén egyszer sem csökkent a létszám 6-7 fő alá. Arról már nem is beszélve, hogy alapvetően idős és sokszor krónikus betegekről van szó.

Így nem csoda, hogy közeledvén a télhez ez egyre inkább jellemzővé válik. Stehlik elmondta, még nincs krízisidőszak, de már most kilencven százalékos az éjjeli menedékhely telítettsége, ami novemberre minden bizonnyal százszázalékossá válik. És hasonló a zsúfoltság az átmeneti szálláson is.

A szakember hozzátette, ilyen esetekben az érintetteket megpróbálják valamelyik környező település hajléktalanszállóján elhelyezni, de ez sem feltétlenül jelent megoldást.

Ráadásul egyre több olyan ügyfelük van, akiket korábban nem is ismertek, ami szerinte egyértelműen a mostani gazdasági helyzet következménye. Már nem csak a szegényebb rétegek, hanem akár a középosztály tagjai is a veszélyeztettek közé tartozhatnak.

Ezért most még a szokásosnál is fontosabb, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra. Sőt, ha valaki konkrét segítséget szeretne nyújtani, attól elsősorban tűzifát és tartós élelmiszert várnak a helyi segítő szolgálatok.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email