bolyaiujraelesztes_221015.jpg

Újraélesztettek a Bolyaiban – VIDEÓ

bolyaiujraelesztes_221015.jpg

Újraélesztettek a Bolyaiban – VIDEÓ

Az egészségnapon elsajátíthatták a gyerekek az újraélesztés módszerét is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2016 óta tartanak egészségnapot a Bolyai iskolában, változatos, a gyerekek életkorához és érdeklődéséhez igazodó programokkal, a sok játék közé becsempészve fontos ismereteket is. Pingpongozás, szendvicskészítés, salátabár, akadályverseny, filmvetítés, játékos totó, illetve –  a Vöröskereszt jóvoltából – az újraélesztési ismeretek elsajátítása is szerepelt a programok között.
Az ötödikes Balogh Kevin csapata egy virsliből, kenyérszeletekből és zöldségekből formázott tenyérrel nyert  szendvicskészítő versenyen, ajándékba egészséges nassolnivalókat kaptak.
Mint mondta, az ötletet az internetről vették, és társaival két-három napig tervezgették a kivitelezést, a közelgő Halloween jegyében. A salátabárban is készült „rémes” alkotás: felsős lányok véres szájat formáztak egy almából.
Az egyik teremben a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének önkéntesei tanították az elsősegélynyújtás és az újraélesztés gyakorlatát a gyerekeknek. Mint Sebők Krisztina területi  munkatárs hangsúlyozta, az azonnali, szakszerű segítségnyújtás nagyban hozzájárul a túlélési esélyekhez.
Láthatóan egyre többen segítenek, és kezdik meg az újraélesztést még a mentők megérkezése előtt – a Vöröskereszt pedig szeretné minél több emberhez eljuttatni az ehhez szükséges ismereteket.

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email