22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyen jön a kéményseprő, még nem késő kihívni

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyen jön a kéményseprő, még nem késő kihívni

A fűtési szezon idején gyakori a szén-monoxid-mérgezés, a lakástűz, pedig a kémény ellenőrzésével megelőzhető a tragédia.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Katasztófavédelmi Kirendeltség területén évente 10-12 lakástűz történik. A baj megelőzhető lenne némi odafigyeléssel – magyarázta Rózsa Gábor alezredes, az Érd FM 101.3 reggeli műsorában a Bundáskenyérben.

Az Érdi Katasztófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, a legbiztonságosabb, ha úgy vágunk neki a fűtési szezonnak, hogy előtte egy szakember ellenőrizte a fűtőeszközünket, és egy kéményseprő megvizsgálta a kéményünket. Magánszemélyek számára ingyenes a kéményseprés, viszont a családi házakhoz előzetes időpont-egyeztetést követően megy ki a kéményseprő.

Az alezredes hangsúlyozta, hiába ingyenes a kéményseprő ellenőrzés, a fűtési időszak előtt, nem égnek a vonalak náluk.

Hibás vagy szabálytalan kémény működtetése esetén kéménytűz és szén-monoxid-mérgezés következhet be. A hasonló balesetek megelőzése érdekében minden nyílt égésterű fűtőeszköz és vízmelegítő mellé javasolt szén-monoxid-érzékelőt elhelyezni. A megbízható érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email