Fotó: Draskovics Ádám

Reménykednek az érdligetiek: jövőre felépül a Lidl

Fotó: Draskovics Ádám

Reménykednek az érdligetiek: jövőre felépül a Lidl

Sok év után jövőre végre megkezdődhet az áruház építése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdligeten nagyon várják már, hogy megnyissa kapuit az áruház, hiszen a felépítésének terve már 2006 óta napirenden van. Ez a városrész akkor még virágzott: bolt, cukrászda, étterem, takarékszövetkezeti fiók működött a területen. Az eltelt évek alatt minden létesítmény bezárt, a Lidl által megvásárolt területet pedig felverte a gyom.

Előbb a világválság, utóbb pedig a plázastop állta útját a beruházásnak. Mivel 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltról van szó, az építési engedélyhez szükség volt szakhatósági engedélyre is, amit a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetője ad ki, országos hatáskörben. Erre azonban évekig várni kellett, az idei év azonban változást hozott.

A 2022-es választás előtt jelezte Aradszki András országgyűlési képviselő, hogy a Lidl még az idén elkezdheti az építkezést Érdligeten. Igaz, értesüléseink szerint Debrecen akkor még nem adta ki a szakhatósági engedélyt, így építési engedélye sem volt a cégnek. Majd júniusban Szűcs Gábor alpolgármester számolt be arról lapunknak, hogy tudomása szerint végre jogerős építési engedélyt kapott a Lidl, és ősszel várhatóan megkezdik az építkezést.

Mivel már benne járunk az őszben, ám a Lidl munkálatai még nem kezdődtek meg, levélben kértünk tájékoztatást a cég sajtóosztályától. Az alábbi választ kaptuk:

„A Lidl Magyarország érdligeti áruházának kivitelezése a tervek szerint várhatóan a következő naptári év első felében kezdődik. Az új áruház megnyitásával kapcsolatban pontosabb információkat a későbbiek során tudunk közölni.”

 

Fotó:: Érdi Újság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email