forint_bankjegy_pixabay_653_960_720

Milliókba kerülhet az illegális közterület-használat

forint_bankjegy_pixabay_653_960_720

Milliókba kerülhet az illegális közterület-használat

Nem a büntetés, hanem a szabályok betartatása az érdi önkormányzat célja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az önkormányzat gyakran szembesül azzal, hogy a lakosság úgy használja a város köztereit – leggyakrabban a házuk, kerítésük előtti területet –, hogy nincs tisztában azzal, hogy ehhez engedélyt kell beszerezni” – hívta fel a figyelmet László Ferenc, a Városháza kommunikációs vezetője.

Hangsúlyozta: a városrendészek sokszor találkoznak szabálytalanul elhelyezett sittes konténerekkel; rozsdás, rendszám nélküli roncsautókkal; köztéren pakoltatott lakókocsikkal; engedély nélkül tevékenykedő mozgóárusokkal és így tovább. Az engedély kérvényezése és megszerzése nem egy önmagáért való bürokratikus eljárás, hanem mindnyájunk érdeke.

Ne akadályozzuk a gyalogos, autós, kerékpáros forgalmat! Egy rozsdás roncsban fel lehet akadni, balesetveszélyes, ahogy az is komoly kockázatot jelent, ha valaki szabálytalanul állványozza fel a felújítandó házát

– figyelmeztetett a veszélyre László Ferenc.

Mint mondta, városképi szempontból sem mindegy, miként használjuk a köztereinket. Ezt a célt szolgálja Érd 68/2011. (X.26.) önkormányzati rendelete, amely a közterületek használatát szabályozza, illetve meghatározza, milyen esetekben kell engedélyt beszerezni.

A kérelem benyújtása a közterület-használat megkezdésére nem jogosít, a közterület-használatot csak végleges engedély birtokában lehet megkezdeni!

László Ferenc hangsúlyozta, amennyiben a városrendészek szabálytalanságot tapasztalnak, természetesen először felhívják rá az érintett figyelmét. De a rendelet megsértése bírság kivetését is lehetővé teszi, ami természetes személy esetén 200 ezer, jogi személy (pl. cég) esetében akár 2 millió forint is lehet.

„Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a városunkra!” – kérte búcsúzóul az érdieket László Ferenc, a Városháza kommunikációs vezetője.

Fotó: ÉrdMost/Virág Márton

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email