Madai Éva

Balog Zoltán is köszöntötte Érd új református lelkésznőjét

Madai Éva

Balog Zoltán is köszöntötte Érd új református lelkésznőjét

Megindító szertartáson iktatták be Madai Évát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Óriási részvétel mellett zajlott vasárnap délután az Érdi Református Egyházközség új lelkészének beiktatása: az eseménynek otthont adó Kálvin téri református templomban jóformán szabad ülő hely sem maradt, több mint kétszázan figyelték, hogy az új lelkipásztor, a Diósjenőről érkező Gottfriedné Madai Éva beszédet mond és fogadja paptársai, elöljárói köszöntését.

A nagy érdeklődést persze az is magyarázhatta, hogy a beiktatáson Balogh Zoltán,  a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. A politikusból, egykori miniszterből lett egyházi vezető az életben elfoglalt szerepeinkről beszélt: a lelkipásztori hivatás épp olyan, a külvilágnak szóló státusz, mint a püspöké. Ám az a kép, amit a világnak mutatunk, nem magyarázza meg, hogy mi dolgunk az életben, és mi dolgunk van Istennel- fejtegette Balog.

Balog Zoltán

Pál apostolt idézve, a püspök hangsúlyozta, hogy nem csak erőnket, de erőtlenségeinket is az Úrtól kapjunk, egy lelkipásztornak ezt a terhet vállalnia kell a szolgálat során.

A beiktatáson felszólalt Erdélyi Takács István, a Kálvin téri templom nyugalmazott lelkipásztora, aki beszédében 40 éves szolgálatát idézte fel – Madai Éva pedig megígérte neki, hogy a Takács által felépített és gondozott örökséget ő is megőrzi majd.

A beiktatási szertartás különösen megindítóvá, személyessé vált, amikor Patkós Klára, a hátrahagyott diósjenői gyülekezet presbitere is elbúcsúzott Gottfriedné Madai Évától. Patkós emlékeztett rá, hogy korábbi lelkipásztoruk 15 évet töltött a Nógrád megyei kisközségben, és örömben- bánatban osztozott a hívekkel. Érd új református papja könnyekkel küszködve köszönt el az élete részének tekintett diósjenői gyülekezettől – mint mondta, hálás mindenért, de legfőképp Istennek, amiért folytathatja szolgálatát. Madai Éva családjával költözött Érdre, férje, Gottfried Richárd maga is lelkipásztor.

A beiktatáson új lelkésztársai is köszöntötték Madai Évát. A beiktatási ceremóniát Nyilas Zoltán, az Észak-Pesti Református Egyházmegye esperese végezte. Az eseményen Érd jelenlegi és egykori polgármestere, Csőzik László és T. Mészáros András is részt vett; valamint eljött Aradszki András, érdi KDNP-s országgyűlési képviselő is.

Csőzik László

Csőzik rövid beszéddel köszöntötte az új lelkipásztort: mint mondta, Madai Éva olyan időszakban érkezett hozzánk, ami komoly szociális, gazdasági szempontból is nehéz idők várnak Érdre, ám kívánta, hogy a lelkipásztor otthonra és hívekre találjon a 75 ezres városban.

Fotó: Koncz Tamás / Szöveg: Érdi Újság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email