_ALX4412

Így bulizott ezer érdi nyugdíjas az idősek világnapján – videó

_ALX4412

Így bulizott ezer érdi nyugdíjas az idősek világnapján – videó

Az ünnepségen a város idősei újra átélhették a fiatal éveiket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csütörtök délután megteltek az Aréna lelátói, sőt, a küzdőtérre kihelyezett széksorok is. Mintegy ezer szépkorú jött el, hogy együtt ünnepelje az idősek világnapját, amit a város és a Szepes Gyula Művelődési Központ rendezett a nyugdíjasoknak.

Idén a Monarchia Operett társulata Szenes Iván szerzeményeivel mulattatta az idős közönséget. Amellett, hogy  örökzöld slágereket adtak elő a Nem csak a húszéveseké a világtól a Találkozás egy régi szerelemmel című dalig,  meg is énekeltették a publikumot.

A gálára eljöttek a nyugdíjasklubok tagjai, az idősotthonok lakói, sokan pedig egyénileg érkeztek. A Topoly utcai Idősotthonban élőket a munkatársak kísérték, rájuk az otthonban is vár még az ünneplés. Marika néni május óta él az intézményben, és először jött ilyen zenés bulira. „Szeretem a kulturális programokat, a régi slágereket, gyakran járunk a művelődési házba is” – újságolta az ÉrdMostnak Marika néni.

Az időseket Csőzik László érdi polgármester köszöntötte. Mint mondta, a város közössége ezzel a műsorral szeretne köszönetet mondani az időseknek.

„Önök az egész életüket végigdolgozták, és tették ezt azért, hogy egy sokkal jobb világot hagyjanak ránk. Szeretném, ha mi is ugyanezt tudnánk megcselekedni majd a gyerekekkel. Érd fiatal város, az átlagéletkor 35 év, de mi érdeklődéssel és megbecsüléssel fordulunk az idősebbek felé is.

„Tizenegy nyugdíjasklub működik Érden, van egy Idősügyi Tanács, és egy szépen felépített és kibővített idősotthonunk. Próbáljuk mindazt nyújtani, amit egy nyugat-európai város. Ez persze nem könnyű, és most cudar, nehéz idők jönnek. Most épp arról kell döntenünk, hogy az Arénát be kell-e majd zárnunk télire. Nem szeretnénk.”

„Nagyon nehéz idők jönnek, és ezért is lenne fontos, hogy jobban törődjünk egymással. Önök is, ha bajba, nehéz helyzetbe  kerülnek, jelezzék felénk, az önkormányzat szeretne segíteni a betegeknek, rászorulóknak, magányosoknak, mindazoknak, akik most nehéz helyzetbe kerülnek. Szeretném, ha összefognánk” – hangsúlyozta Csőzik László polgármester.

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email