idosekvilagnapja2_220929

Mosolyt varázsoltak az ovisok az érdi idősotthonba – Videó

idosekvilagnapja2_220929

Mosolyt varázsoltak az ovisok az érdi idősotthonba – Videó

A kicsik dallal, verssel, ajándékkal köszöntötték a szépkorúakat az idősek világnapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Meglepetésműsorral köszöntötték csütörtök délelőtt a Meseház ovi apróságai a Betegápoló Irgalmasrend Szent József Idősek Otthona lakóit. Énekkel, versekkel és ajándékkal készültek a gyerekek, akik  sok mosolyt, kedves szót és csokit kaptak viszonzásul.

Az oviban már hagyomány, hogy a jeles napokon köszöntik a szomszédos épületben élő időseket. A Covid idején például a kerítés utcai oldalán a kicsik köszöntötték a másik oldalon álló időseket – mondta Neumayer Györgyné tagóvoda-vezető az ÉrdMostnak.

Bezzeg most nem így volt: ezúttal az idősotthon aulájában gyűltek össze a szépkorú lakók. Legelöl három mosolygós hölgy – Marika, Erzsike és Ilonka – ült.

„Nagyon vártam ezt az alkalmat, jó látni a gyerekeket. Nekem tizenhárom dédunokám van. Messziről, Tolnáról jöttem ide,  és haza szoktam menni a családhoz. Legutóbb három napot töltöttem velük” – mondta büszkén  Erzsike néni.

Máriának és Ilonkának is három-három dédunokája van, Ilonka gyakran látogatja őket. Marika néninek pedig az okoz mérhetetlen boldogságot, ha a kicsik körülötte sürgölődnek.

Marika, Erzsike és Ilonka

„Nagyon sokat jelentenek ezek az alkalmak a lakóinknak, hiszen a gyerekek az unokáikat, a dédunokáikat hozzák közelebb” – magyarázta Kövér Mária intézményvezető. Szerinte azért is fontos, hogy az idősek világnapján gondoljunk az öregekre, mert nagyon sokat tanulhatunk tőlük.

Annál is inkább fontosak ezek a találkozások, mert az idősek közül sokan nem a gyerekeikkel, unokáikkal élnek. „Mi szerencsések vagyunk, nagyon kevés olyan lakónk van, akit nem látogatnak, vagy nincsenek családtagjaik” – zárta szavait.

Fotkó: Ádám Katalin. Operatőr: Palcsó Ildikó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email