marianum_palyazat_1_kesz_2

Érdi kisdiákok nagy dobása: ez a recept a tökéletes Földhöz

marianum_palyazat_1_kesz_2

Érdi kisdiákok nagy dobása: ez a recept a tökéletes Földhöz

Második helyezést értek el a diáklányok a környezetvédelmi pályázaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közelmúltban kihirdették az Apor Vilmos Katolikus Főiskola: Hogy érzi magát a Föld? című országos kreatív alkotói pályázatának eredményeit. A tavasszal meghirdetett pályázatra kisfilmmel, verssel és különféle installációkkal lehetett nevezni. Összesen 253 pályamű közül választották ki a legjobbakat, és a hazai alkotásokon kívül Szerbiából és Szlovákiából beküldött munkákat is díjazott a zsűri.

Mohácsi Panna és Zápori Regenhart Katalin az elmúlt tanévben még Marianum Általános Iskola és Gimnázium nyolcadik osztályos tanulói voltak és tanáraik biztatására adták be pályázatukat a kreatív versenyre. A „Recept a tökéletes Földhöz” című munkájukkal végül második helyezést értek el a felső tagozatos korosztályban.

 Idén kora tavasszal megjelent az iskola hirdetőtábláján egy plakát, amelyre tanáraink is külön felhívták a figyelmet. Az Apor Vilmos pályázat: Mit érez a Föld? című pályázat lehetővé tette, hogy bármilyen technikával megjelenítsük a Föld napja mondanivalóját.
Azt hiszem, hogy minket a „bármi” szó inspirált a leginkább. Hiszen éppen ez a lényeg: A Föld mindig mindenhol szem előtt van, bármiről is van szó. Ha sokszor nem is vesszük észre.

emlékeztek vissza az alkotói folyamatra a ma már középiskolás diákok.

Zápori-Regenhart Katalin és Mohácsi Panna

A zsűri az értékelés során figyelembe vette, hogy az adott pályázó mennyire tartotta a téma kereteit, illetve, hogy környezetbarát technikával valósította-e meg a pályamunka kivitelezését.

Korcsoportonként az első három helyezettet díjazták, de olyan nagyszámú kreatív pályamű érkezett be, hogy végül egyéni és intézményi különdíjak átadására is sor került. A középiskolás és a felsőoktatás korcsoportból valamivel kevesebben jelentkeztek, így e két kategória értékelését a zsűri összevonta.

A helyezést elért pályázók alkotásaiból, valamint további kiválasztott művekből az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kiállítást is szervez, amelyet 2022. október 11-én nyitnak meg a VII. Kisgyermeknevelési Konferencia keretén belül.

Fotó: Marianum Általános Iskola és Gimnázium

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email