20220925_140836

A Parkvárosi Parádénak csak az eső szabott gátat

20220925_140836

A Parkvárosi Parádénak csak az eső szabott gátat

Bármennyire is igyekeztek a szervezők, az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap délelőtt még úgy tűnt, hogy az időjárás kegyes lesz a rendezvényhez, azonban kora délután megérkezett a szemerkélő eső, amely egyre intenzívebb lett. A műanyag körforgalomnál felállított színapadon, ameddig csak lehetett egymást követték a programok, azonban az eső miatt leginkább a sátor befogadóképessége határozta meg a nézőszámot.

A Kalotaszegi úton felálított sátrakban az árusok kitartóan várták kézműves portékáikkal a megfogyatkozott érdeklődőket. A szemerkélő esőben azért voltak vendégek, többségében azok, akik nem bízták a véletlenre és esernyővel indultak el otthonról. Eső ide, eső oda, az étvágy sokszor legyőzte az időjárást és egy jó lángosért megérte ázni egy kicsit, a szerencsésebbek be tudtak húzódni az éppen szabadon álló előtetők alá.

A színapdon a táncos bemutatók elmaradtak, hiszen a csúszásveszély miatt nem lehetett kockáztatni a fellépők testi épségét. A küzdősportok kedvelői viszont örülhettek, mert a ju-jitsu csoport hősiesen állta az időjárás kihívásait és mutatta be a sportág legszebb fogásait a közönségnek.

A kitartó parádézók megismerkedhettek az érdi baseballosokkal, a női kézilabdacsapattal, a Kárpáti Farkasok pedig a jégkorongozást is népszerűsítették a délután folyamán.

Fejes Rita, az Érdnyugat Egyesület szóvivője elmondta, hogy a programkínálatot számos érdekes előadással színesítették, az asztrológián keresztül amolyan erkölcsi útmutatóig sok érdekesség elhangozott, ezeket mind megtartották. Délután két alkalommal tombola is volt, rengeteg szuper ajándék talált gazdára.  Igyekeztek a gyerekeknek is kedvezni, számukra sportversenyekkel és egyéb mókás játékkal készültek. Lehetett tüzet oltani Tűzoltó Sammel, de akár Peppa malaccal is sarazhattak egy kicsit.

A Parkvárosi Parádét harmadik alkalommal tartották meg. Sajnos ebben az évben augusztus 20-án szintén az időjárás húzta keresztbe a szervezők számításait, akkor le is fújták a rendezvényt, most a Pót Parkvárosi Parádéval sem javult sokat a helyzet, szintén az eső árnyékolta be a délelőtt még felhőtlennek induló szórakozást.

Fejes Rita szerint a korábbi években, amikor minden adott volt a sikerhez, négy-ötezer ember is kilátogatott az eseményre. Bíznak abban, hogy jövőre nagyobb szerencséjük lesz, mert ez tényleg egy hiánypótló rendezvény a város nyugati felén – tette hozzá.

Az Érdnyugat Egyesület közösségépítés terén számos egyéb rendezvénnyel is készül az év hátralevő részében. Idén is lesz majd Márton-napi lampionos felvonulás a gyerekeknek. Jön hozzájuk decemberben a Mikulás is, illetve karácsonyi díszbe öltöztetik majd a város ezen részét.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email