307939435_580047710582059_5072022468332445530_n

Nincs megállás Érden: két járda is új burkolatot kapott

307939435_580047710582059_5072022468332445530_n

Nincs megállás Érden: két járda is új burkolatot kapott

Csőzik László polgármester a Facebook oldalán számolt be a járdafelújításról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi polgármester a fotóin nemcsak a megújult járdákat örökítette meg, hanem a felújítás előtt állapotokat is. Utóbbi képeken jól látszik a változás: míg korábban gazos, balesetveszélyes ösvényen egyensúlyoztak a kismamák, most biztonságos járdákon sétálhatnak.
Az elmúlt hónapokban is folytattuk járdaépítési és -felújítási programunk – írta az érdi polgármester a közösségi oldalán. Így folytatta:
1️⃣ Lassan a két történelmi főutca minden oldala térköves járdát kap. Most egy több évtizedes – amúgy érthetetlen, hogy korábban miért nem kezelt – adósságot törlesztettünk. Az Alsó utcában a Bolyai János Általános Iskola körül újítottuk meg a járdát. Itt a Kornélia utca közel negyedkilométeres hosszán is új járdát építettünk a Felső utcáig.
A régi rendkívül rossz állapotban volt: az aszfaltburkolat, a betonlapok töredezettek voltak. Balesetveszélyes volt erre közlekedni, de leginkább az iskola miatt volt fontos, hogy végre történjen valami.
2️⃣ Pár napja számoltam be az új református, Ég-Ígérő Óvoda megnyitásáról, amely önkormányzati segítséggel épült. A város adta hozzá a telket, illetve és mi vállaltuk az ovi előtti járda megépítését, térkövezését.
Ezzel lényegében folytattuk a Diósdi úton a térköves járda kiépítését. Most már egybefüggő új térköves, félkilométeres járdaszakaszon lehet sétálni a Harangvirág és a Kakukkfű utca Diósdi úti torkolata között.
3️⃣ A lakótelep nyugati főutcája, a Béke tér Művelődési központ körüli részének mindkét odalát befejezzük. Felszedtük a régi, repedezett burkolatot és térkövezünk itt is. Tavaly ősszel és idén tavasszal az Alsó és az Edit utcában, illetve a Béke tér egy-egy hosszabb szakaszán már felújítottuk a járdát, most a fennmaradt szakaszt tesszük rendbe a Szepes Gyula Művelődési Központ oldalában.
⏩ Nem állunk meg, a városunk közterület-fenntartójának munkatársai a jövő héten nekifognak a Szabadság tér rekonstrukciójának, első körben rendbe tesszük a téren átvezető járdákat.
⏩ Közben folyik az Ürmös utcai járdaépítés előkészítése is, rövidesen megtörténik a tervező kiválasztása, illetve az új parkvárosi iskola gyalogos közlekedést szeretnénk tovább folytatni az Iparos útig és a Fuvaros utca hiányzó részein.
Hogy pontosan milyen is volt a két járda állapota korábban, és milyen lett a felújítás után, azt ide kattintva Csőzik László polgármester Facebook oldalán megnézheti.

Fotók: Csőzik László/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email