307939435_580047710582059_5072022468332445530_n

Nincs megállás Érden: két járda is új burkolatot kapott

Csőzik László polgármester a Facebook oldalán számolt be a járdafelújításról.
Az érdi polgármester a fotóin nemcsak a megújult járdákat örökítette meg, hanem a felújítás előtt állapotokat is. Utóbbi képeken jól látszik a változás: míg korábban gazos, balesetveszélyes ösvényen egyensúlyoztak a kismamák, most biztonságos járdákon sétálhatnak.
Az elmúlt hónapokban is folytattuk járdaépítési és -felújítási programunk – írta az érdi polgármester a közösségi oldalán. Így folytatta:
1️⃣ Lassan a két történelmi főutca minden oldala térköves járdát kap. Most egy több évtizedes – amúgy érthetetlen, hogy korábban miért nem kezelt – adósságot törlesztettünk. Az Alsó utcában a Bolyai János Általános Iskola körül újítottuk meg a járdát. Itt a Kornélia utca közel negyedkilométeres hosszán is új járdát építettünk a Felső utcáig.
A régi rendkívül rossz állapotban volt: az aszfaltburkolat, a betonlapok töredezettek voltak. Balesetveszélyes volt erre közlekedni, de leginkább az iskola miatt volt fontos, hogy végre történjen valami.
2️⃣ Pár napja számoltam be az új református, Ég-Ígérő Óvoda megnyitásáról, amely önkormányzati segítséggel épült. A város adta hozzá a telket, illetve és mi vállaltuk az ovi előtti járda megépítését, térkövezését.
Ezzel lényegében folytattuk a Diósdi úton a térköves járda kiépítését. Most már egybefüggő új térköves, félkilométeres járdaszakaszon lehet sétálni a Harangvirág és a Kakukkfű utca Diósdi úti torkolata között.
3️⃣ A lakótelep nyugati főutcája, a Béke tér Művelődési központ körüli részének mindkét odalát befejezzük. Felszedtük a régi, repedezett burkolatot és térkövezünk itt is. Tavaly ősszel és idén tavasszal az Alsó és az Edit utcában, illetve a Béke tér egy-egy hosszabb szakaszán már felújítottuk a járdát, most a fennmaradt szakaszt tesszük rendbe a Szepes Gyula Művelődési Központ oldalában.
⏩ Nem állunk meg, a városunk közterület-fenntartójának munkatársai a jövő héten nekifognak a Szabadság tér rekonstrukciójának, első körben rendbe tesszük a téren átvezető járdákat.
⏩ Közben folyik az Ürmös utcai járdaépítés előkészítése is, rövidesen megtörténik a tervező kiválasztása, illetve az új parkvárosi iskola gyalogos közlekedést szeretnénk tovább folytatni az Iparos útig és a Fuvaros utca hiányzó részein.
Hogy pontosan milyen is volt a két járda állapota korábban, és milyen lett a felújítás után, azt ide kattintva Csőzik László polgármester Facebook oldalán megnézheti.

Fotók: Csőzik László/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email