22_03_29_erdmost_nincskep

Újra teljes kapacitással gyárt üzemanyagot a Dunai Finomító

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra teljes kapacitással gyárt üzemanyagot a Dunai Finomító

Befejeződött a százhalombattai Dunai Finomító tervezett karbantartásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A cég tartotta az ütemtervet, és minden üzemet újraindított, így ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot. A karbantartás második fázisa a tervek szerint október 9-én kezdődik majd.

A MOL eredetileg áprilisra időzítette a 11 üzemet érintő karbantartást, de az üzemanyagpiacon kialakult helyzet miatt csak július végén kezdett hozzá a munkálatokhoz, hogy ezzel is biztosítsa az ország benzin- és gázolaj ellátását.

Ez volt a Dunai Finomító történetének eddigi legnagyobb karbantartása: a 8 milliárdos költségvetésű, a finomító berendezéseinek mintegy 40%-át érintető munkálatokban több mint 1200 szakember vett részt. A nagyleállás egyben Magyarország egyik legösszetettebb ipari műszaki vizsgája volt, hiszen a szükséges karbantartások után a felelős hatóságok is átvizsgálták a berendezéseket.

Az őszi karbantartás második fázisa október 9-én indul, ennek során további üzemek tervezett nagyjavítását fogják elvégezni a szakemberek. A munkálatok befejezése november első harmadára várható. Az üzemek teljeskörű karbantartásával a MOL hosszútávon biztosítja a hazai üzemanyag-gyártás biztonságát.

Forrás: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email