finomito_molgroup

Újra teljes kapacitással gyárt üzemanyagot a Dunai Finomító

Befejeződött a százhalombattai Dunai Finomító tervezett karbantartásának első fázisa - tájékoztatott a MOL.

A cég tartotta az ütemtervet, és minden üzemet újraindított, így ismét teljes kapacitással gyártja az üzemanyagot. A karbantartás második fázisa a tervek szerint október 9-én kezdődik majd.

A MOL eredetileg áprilisra időzítette a 11 üzemet érintő karbantartást, de az üzemanyagpiacon kialakult helyzet miatt csak július végén kezdett hozzá a munkálatokhoz, hogy ezzel is biztosítsa az ország benzin- és gázolaj ellátását.

Ez volt a Dunai Finomító történetének eddigi legnagyobb karbantartása: a 8 milliárdos költségvetésű, a finomító berendezéseinek mintegy 40%-át érintető munkálatokban több mint 1200 szakember vett részt. A nagyleállás egyben Magyarország egyik legösszetettebb ipari műszaki vizsgája volt, hiszen a szükséges karbantartások után a felelős hatóságok is átvizsgálták a berendezéseket.

Az őszi karbantartás második fázisa október 9-én indul, ennek során további üzemek tervezett nagyjavítását fogják elvégezni a szakemberek. A munkálatok befejezése november első harmadára várható. Az üzemek teljeskörű karbantartásával a MOL hosszútávon biztosítja a hazai üzemanyag-gyártás biztonságát.

Forrás: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email