lana

Beírta nevét a filmtörténelembe a 10 éves érdi Lana

lana

Beírta nevét a filmtörténelembe a 10 éves érdi Lana

Nagydíjat nyert Szakonyi Noémi Veronika "Hat hét" című magyar filmje, melyben az egyik főszerepet az érdi Szczaurski Lana játszotta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ünnepélyes zárógála keretében adták át szombat este a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjait. A fesztivál nagydíját, azaz a Zukor Adolf-díjat Szakonyi Noémi Veronika rendező Hat hét című magyar filmje érdemelte ki.

A film egy érettségi előtt álló, nehéz anyagi körülmények között élő tinédzser lány történetét dolgozza fel, aki teherbe esik, majd úgy dönt, örökbe adja kislányát egy hosszú évek óta babára váró párnak. Bár a lány eleinte úgy érzi, profi asztaliteniszező karrierje érdekében a legjobb döntést hozta, a szülés után elbizonytalanodik.

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorában, a Bundáskenyérben, a most az Érden élő 10 éves Szczaurski Lana és édesanyja, Fejes Rita színésznő nyilatkozott. 

Mint kiderült, a film cselekménye igaz történeten alapul, a forgatást egy évnyi kutatómunka előzte meg. Ezalatt olyan nőkkel készítettek interjút, akik örökbe adták gyermeküket. Zsófi (Román Katalin) középiskolás sportoló szül egy gyereket, akit örökbe ad, de kap hat hét gondolkodási időt.

(Fotó: Hat hét – hivatalos)

Az anyja, Bea (Járó Zsuzsa) alkoholista fodrász, akit kirúgtak a munkahelyéről, ezért otthon dolgozik néha. Beának két lánya van, Zsófi és a kisebbik, Mesi (Szczaurski Lana). Amíg Bea cigizik, iszik és pasizik, addig a terhes Zsófi mos, főz, takarít,  figyel a kishúgára. Emellett van saját élete is, tanul, asztaliteniszezik és dolgozik.

Lana véletlenül került a filmbe, 8 éves volt a forgatás alatt. Bár az alkotók idősebb kislányt és szőke hajút szerettek volna, Lana annyira lenyűgöző volt a castingokon, hogy végül őt választották Mesi karakterére. A legizgalmasabb számára az volt, amikor a konyha véletlenül felgyulladt egy jelenet közben, amit végül a filmben is benne hagytak.

Lana a reggeli műsorunkban elmondta, hogy az élete a díjat követően ugyanúgy folytatódott, nem lett népszerűbb attól, hogy szerepelt a produkcióban. Lana egyébként  színésznőnek készül, szeretne majd édesanyja nyomdokaiba lépni.

 

Fotók: Fejes Rita

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email