csoziklubaczow_220920

Kitüntetést kapott Érd lengyel barátja

Érd Városáért Kitüntetést adományozott a városvezetés Krzysztof Szpytnek, Lubaczów polgármesterének.
Érd legrégebbi testvérvárosa Lubaczów. Az elmúlt 20 évben számos közös projektet valósított meg a két település. Szövetségük megerősítéséért rendkívül sokat tett a lengyel város polgármestere, akinek nemrég adta át Csőzik László polgármester az Érd Városáért Kitüntetést.
“Krzysztof Antoni Szpyt 2003-ban lett Lubaczów alpolgármestere. Nem sokkal kinevezése után, 2003. május 31-én kötött hivatalos testvérvárosi megállapodást a két település. 2015 óta Lubaczów polgármestereként dolgozik. Az elmúlt hét évben rengeteg új út, járda és kerékpárút épült, létrehozták a város ipari parkját, közösségi kerteket alakítottak ki, új uszodát kapott a település” – írja közösségi oldalán Csőzik László polgármester.
Érd és Lubaczów között is élénkebbé váltak a gazdasági, oktatási, kulturális és pályázati együttműködések. Lehetőséget biztosítottunk az érdi és lubaczówi diákoknak, tanároknak, sportszervezeteknek, civileknek a tapasztalatcserére. Számos közös megemlékezést tartottunk a magyar és lengyel nemzeti ünnepek idején. Érd és Lubaczów számos pályázaton indult együtt, többek között a Visegrádi Alap, az EU a Polgárokért, a Waczlaw Felczák Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap pályázatain.
A lengyel városvezető a lubaczówi delegációval szeptember elején járt Érden, amikor városunk arra emlékezett, hogy a  mohácsi csatában lengyel segédcsapatok is részt vettek.

Fotó: Csőzik László/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email