tüzifa_960_720_jpg

Indul a tűzifaprogram, tíz köbmétert vásárolhatunk

tüzifa_960_720_jpg

Indul a tűzifaprogram, tíz köbmétert vásárolhatunk

Indul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni az erdőgazdaságoknál. CIKKÜNKET FRISSÍTETTÜK.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarországon huszonegy állami erdőgazdaság van. Ezek a kormány döntése alapján elkészítik az intézkedési tervet, ami részletesen tartalmazza a meghirdetett tűzifaprogram lebonyolításának menetét. Ennek keretében a lakosság maximált áron vásárolhat háztartásonként 10 köbméter tűzifát az erdőgazdaságoktól.

Mint Nagy István agrárminiszter vasárnap közölte, a tűzifa iránti igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. A lakosság így maximált áron juthat tűzifához és sok családban kiválthatják vele akár a gázfűtést is – tette hozzá.

Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben, az ország 152 értékesítési pontján.

A 24.hu cikke szerint  az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki, és jó tudni, hogy a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál május 1. után vásárolt tűzifa is.

A működési terület listája, valamint további részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és az átvétel menetéről a kormany.hu oldalon és az állami erdőgazdaságok honlapjain olvashatók a cikk szerint, de a kormányoldalon a tűzifaprogram bejelentésének délelőttjén még nem találtunk erre vonatkozó adatokat.

Fontos, hogy a szállítást a vevőnek kell intéznie, bár nagyobb tétel megrendelése esetén az erdészet is tud segíteni a fuvarban. Ezt minden esetben a vevő fizeti.

 

Képünk illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email