tüzifa_960_720_jpg

Indul a tűzifaprogram, tíz köbmétert vásárolhatunk

Indul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni az erdőgazdaságoknál. CIKKÜNKET FRISSÍTETTÜK.

Magyarországon huszonegy állami erdőgazdaság van. Ezek a kormány döntése alapján elkészítik az intézkedési tervet, ami részletesen tartalmazza a meghirdetett tűzifaprogram lebonyolításának menetét. Ennek keretében a lakosság maximált áron vásárolhat háztartásonként 10 köbméter tűzifát az erdőgazdaságoktól.

Mint Nagy István agrárminiszter vasárnap közölte, a tűzifa iránti igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. A lakosság így maximált áron juthat tűzifához és sok családban kiválthatják vele akár a gázfűtést is – tette hozzá.

Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben, az ország 152 értékesítési pontján.

A 24.hu cikke szerint  az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki, és jó tudni, hogy a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál május 1. után vásárolt tűzifa is.

A működési terület listája, valamint további részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és az átvétel menetéről a kormany.hu oldalon és az állami erdőgazdaságok honlapjain olvashatók a cikk szerint, de a kormányoldalon a tűzifaprogram bejelentésének délelőttjén még nem találtunk erre vonatkozó adatokat.

Fontos, hogy a szállítást a vevőnek kell intéznie, bár nagyobb tétel megrendelése esetén az erdészet is tud segíteni a fuvarban. Ezt minden esetben a vevő fizeti.

 

Képünk illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email