pexels-ruslan-alekso-2224219

Ársapka az energiára

pexels-ruslan-alekso-2224219

Ársapka az energiára

Az önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig „ársapka” bevezetését kezdeményezi a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) csütörtöki elnökségi ülésén elhangzott: magyar települések százait veszélyezteti a pénzügyi csődhelyzet, óvodák és bölcsődék fenntartása éppúgy veszélybe került, mint az önkormányzatok által nyújtott közszolgáltatások, a közvilágítás, a közösségi közlekedés, a szemétszállítás, a távfűtés zavartalan biztosítása.

Ezért kezdeményezik egy Nemzeti Energiacsúcs azonnali összehívását, hogy a kormány, az önkormányzati szövetségek és az energiaszektor képviselői közösen találjanak megoldásokat az energiaválság jelentette kihívásokra. Illetve azt is szeretnék, hogy a kormány vezessen be ársapkát az önkormányzatok energiabeszerzéseire a 2022-23-as fűtési szezon végéig. Vagyis a benzinárhoz hasonlóan az önkormányzatoknak eladott áram és gáz esetében is árstopot kellene megállapítani jövő áprilisig.

Az esemény kapcsán kiadott közleményt teljes egészében itt tudják elolvasni.

kép: pexels.com

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email