erdiszatír1_jpg_gardosattila_104727

Sokkot kapott az érdi szatír áldozata

erdiszatír1_jpg_gardosattila_104727

Sokkot kapott az érdi szatír áldozata

A 22 éves lány rettegve menekült haza, még a rendőrséget is elfelejtette értesíteni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 22 éves Vas Eszter a minap sötétedés után a kozmetikustól hazafelé tartva leszállt az autóbuszról, még nem sejtette, hogy milyen szörnyű élményben lesz része. Gyanútlanul sétált az Otelló utcában, amikor a Siller utca sarkánál egy lépésben haladó, reflektorral közeledő luxusautó elvakította.

– Először arra gondoltam, talán a sofőr eltévedt, mert mellém érve megállt és felkapcsolta az utastér lámpáját. A kocsi lehúzott ablakán keresztül jóhiszeműen megkérdeztem, mit keres, segíthetek-e neki? Aztán megláttam, hogy alul nincs rajta semmi. Se nadrág, se gatya – idézte föl az ÉrdMostnak a történteket Eszter.

A lány szörnyülködve hátat fordított az autósnak, majd remegő lábakkal hazamenekült. Útközben feldúltan hívta föl az édesanyját, és levegőért kapkodva elmesélte, hogy mi történt vele.

– Egy fiatal, a húszas évei végén járó srác volt a sofőr, akiből sosem néztem volna ki, hogy ilyesmivel szórakozik. Nagyon megijedtem, a sokk miatt a rendszámát sem néztem meg, és sajnos nem jutott eszembe az se, hogy a rendőrséget riasszam – folytatta Eszter.

A lány azóta is minden nap, amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton leszáll a buszról, rettegve gondol a szatírra, hogy talán lesben áll és vár rá. Mint mondta, volt már, aki a neten felajánlotta, hogy szívesen hazakíséri, de ezek után bizalmatlanná vált.

– Utólag persze másképp cselekednék, de akkor és ott teljesen lefagytam – folytatta Eszter. – Most azt keresem, hol tudok legálisan paprikasprayt szerezni. Ha sikerül, mindenhová magammal viszem majd. Azért beszélek minderről, hogy felhívjam a környéken élő fiatal nők figyelmét: amíg ez a szatír szabadlábon van, senki nincs biztonságban.

Otthon, a karosszékben hátradőlve nyilván sokkal könnyebb tanácsot adni, mint a helyszínen a helyes döntést meghozni. Vajon ön mit tenne, ha védtelen fiatal nőként sötétedés után az utcán egy szatírba botlana? Elszaladna? Segítséget hívna? Mi a fontos ilyenkor? A menekülés? A bosszú? Vagy a rendőrség értesítése? Ossza meg cikkünket, írja meg gondolatait az ÉrdMost Facebook oldalán, várjuk a véleményét.

Fotók: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email