birosag_kalapacs_pixabay-696x522

Nem hibáztunk

birosag_kalapacs_pixabay-696x522

Nem hibáztunk

Másodfokon, jogerősen megnyerte az Érd Médiacentrum azt a pert, amelyet az egyik érdi temetkezési vállalkozás indított cégünk ellen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint nem sértettük meg a cég jóhírnévhez fűződő jogát, amikor az Érd Most portálon beszámoltunk a cég ügyeiről, és hírt adtunk egy gyújtogatásról.

Az Érd Most portálon még 2020. október 26-án Leszámolás a temetkezési cégek között?”  című cikkünkben arról írtunk, hogy Érden felgyújtották az egyik temetkezési cég autóit, aminek előzménye lehet a helyi temetkezési cégek között kialakult feszült viszony. A cikkben említett vállalkozás azért perelte be cégünket, mert úgy ítélte meg, hogy a cikkel „megalapozatlanul keltettük azt a hamis látszatot, hogy a felperesi cégnek, a Gábriel Könnye Temetkezési Kft.-nek köze lenne a cikkben említett gyújtogatással elkövetett bűncselekményhez”.

A Fővárosi Ítélőtábla arra a döntésre jutott, hogy a cikkel nem sértettük meg a cég jóhírnévhez fűződő jogát. Az ítélet megerősíti, hogy cikkünket való tények és való tényekből okszerűen levonható következtetések alapján írtuk, és nem léptük át a sajtó- és véleménynyilvánítás szabadságának törvényi határait. Ennek megfelelően a jövőben is be fogunk számolni a helyi közérdeklődésre számot tartó ügyekről, annak érdekében, hogy az újságíróink által feltárt tények és az ezekből levonható következtetések alapján olvasóink szabadon alkothassanak véleményt a helyi közügyekről.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email