iskola

Még két hétig jár a pénz, ne hagyják elveszni

iskola

Még két hétig jár a pénz, ne hagyják elveszni

Szeptember végéig igényelhető a gyermekenként tízezer forintos tanévkezdési támogatás. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A támogatás feltétele, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 114 ezer forintot, a gyermeknek pedig bölcsődébe, óvodába, iskolába (illetve felsőfokú intézménybe) kell járnia. Csak a nappali tagozatos oktatásban részt vevő diákok után igényelhető ez a támogatás, és csak szeptember 30-ig.

Az igényléseket a város honlapján elérhető nyomtatványon lehet benyújtani, papíralapon az ügyfélszolgálaton, illetve a Humán Irodán (félfogadási időben), vagy postai úton, valamint elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül. Természetesen e-mailben is elküldhetjük a kitöltött igénylőlapot, az onkormanyzat@erd.hu címre. A kérelemhez jövedelemigazolást, illetve a 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolást, nagykorúnál pedig a tanulói jogviszony igazolását kell benyújtani.

A részletekről Vargáné Dunai Mónika, a Polgármesteri Hivatal Humán-szolgáltatási főosztályának osztályvezetője beszélt az ÉrdFM 101.3 riporterének. Mint elmondta, tavaly mintegy 800 gyermeket tudtak ebben a támogatásban részesíteni. Idén 165 család nyújtott be mostanáig kérelmet, és 348 gyerek számára ítélték meg a tízezer forintos támogatást. A kérelmek folyamatosan érkeznek, várhatóan idén is ugyanannyi kérelmező lesz, mint tavaly, vagy tán még több is.

Az elbírálás általában a benyújtástól számított 8 napon belül megtörténik, és október közepéig minden jogosult megkapja a támogatást. Arra érdemes figyelni, hogy fenti, szeptember 30-i határidő jogvesztő, azaz a később beérkezett kérelmeket elutasítja a hivatal.

FotóK: illusztráció/Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email