erdi-piknik5-1024x682_jpg

Ezért volt jó Érden gyereknek lenni a hétvégén

erdi-piknik5-1024x682_jpg

Ezért volt jó Érden gyereknek lenni a hétvégén

Óriásit robbantott az Érdi Piknik: majd' hatezer ember bulizta, tombolta végig...

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Piknik 2.0, avagy a Glamping tényleg minden várakozást felülmúlt. Helyszínül most is a már jól bevált Földrajzi Múzeum kertje szolgált, amely csordultig telt gyerekzsivajjal és szuper zenékkel. Szombat este a Geszti-koncerten egy tűt sem lehetett leejteni.

Ha szombat reggel azt mondja nekem valaki, hogy még aznap délután az Érdi Pikniken több tucat gyerek előtt az orrommal, a kidugott nyelvemmel és a tíz ujjammal csépelek egy virtuális klaviatúrát, ráadásként még a fenekemet is riszálom közben, az illetőt rövid úton küldöm el melegebb vidékre. És mit tesz isten? Délután 16 óra magasságában az orommal, a kidugott nyelvemmel és az ujjaimmal imitálom az újságírást a Földrajzi Múzeum Kertjében, a kocsiszínben babzsákokon heverő gyerekek előtt, és közben a zene ütemére riszálom a hátsó felem.

Az egészről Kőhalmi Ferenc zenész-bűvész tehet, aki csak azért nem végezte Cipollaként (segítek: Thomas Mann Márió és a varázsló), mert bár a fent említett marhaságra sikerült rávennie, arra szerencsére nem kért, hogy valljak neki szerelmet. Bár nem hipnotizált, de sikerült elvarázsolnia. A bűvésztrükkjein, a kétfenekű, gyereknek és felnőttnek egyszerre szóló, közéleti utalásokkal is megspékelt poénjain ugyanúgy könnyesre nevettem magam, mint hétéves unokaöcsém.


A lelkes gyerektapsból ítélve élethűen illusztrálhattam a felnőttek elrettentő, kiégett, lelketlen, munkamániás világát, akik nyelvükkel a főnökeik seggéből kilógva törtetnek egyre feljebb, miközben a szívükre hallgatva kellene élniük.

A fentiekkel tulajdonképpen csak azt szerettem volna hangsúlyozni, milyen jó volt szeptember első hétvégéjén gyereknek lenni Érden. Az Érdi Piknik 2.0 abszolút gyerekközpontúra lett hangolva. Ezt az unokaöcsém is bizonyítja, akivel fél napot töltöttünk a kertben, és egyetlen percet sem unatkoztunk. Felmászhatott egy igazi tűzoltóautóra, zsonglőrködhetett mindenféle mutatványos eszközökkel, fociztunk, mindenféle zenés-táncos előadásokat és gyerekszínházat bámultunk, vagány szalmabútorokon ugráltunk. Egyébként szemmel láthatóan több volt a gyerek, mint május elsején. Ami meg szemmel láthatóan kevesebb volt, az az eldobott szemét. Este nem volt balhé, aki megváltotta az 1000 forintos jegyet, az tényleg azért jött, hogy gyerekkel vagy anélkül kikapcsoljon, chillezzen, jól érezze magát. Az esti koncerteken is több volt a bevállalós szülő a bevállalós gyerekével. Volt, aki kenguruban aludta végig a szombat esti Geszti-koncertet, ahol amúgy egy tűt sem lehetett volna leejteni, ahogy a költő mondja.

Értesüléseink szerint az első két nap közel hatezer ember fordult meg a rendezvényen. A válogatott fellépők mellett a gasztronómia szereplői is valódi minőséget nyújtottak. A jalapenós kolbászos hot dogot nehéz lenne feledni. Mi már most várjuk a folytatást.

Kling József

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email