22_03_29_erdmost_nincskep

Riasztás: hétfőtől 30-as sebességkorlátozás lesz Ófaluban

22_03_29_erdmost_nincskep

Riasztás: hétfőtől 30-as sebességkorlátozás lesz Ófaluban

Szeptember 5-től az Izabella utcában épült új ingatlanok előtt földkábelezési munkák kezdődnek, emiatt korlátozásokra kell számítani Érd-Ófaluban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az önkormányzat közleménye szerint szeptember 5-én, hétfőn indulnak a munkálatok, amelyek összesen 700 méter hosszan érintik a Széles, a Felső és az Ilona utcát. Amennyiben rendkívüli körülmények (pl. az időjárás alakulása) nem szólnak közbe, a tervek szerint a kivitelező cég szeptember 23-án befejezi a munkát. Ezt követően az útburkolatot az eredeti állapotába állítják vissza; a járdát – ha hosszabb szakaszt érint a beruházás –, akkor mindenképpen térkövezni fognak – áll a tájékoztatóban.

A munkálatokat végző vállalkozó törekszik arra, hogy a közúti forgalmat a lehető legkevésbé zavarja, így elsősorban járdán, az út szélén bontják majd fel a burkolatot, illetve zöld területen ássák majd a kábel számára az árkot.

A forgalmasabb Felső utcát nem bontják fel, a burkolat alatti átfúrással oldják meg a kábel átvezetését az útszakasz túloldalára. Ahol az Ilona és a Széles utca keresztezi a Felső utcát, ott árkot ásnak, de gondoskodnak félpályás lezárással az autók bejutásáról.

Figyelem: szeptember 5-től figyeljék a forgalmi rend változását, helyenként a 30-as sebességkorlátozást, bukkanót, munkavégzést, útszűkületet jelző táblák lesznek kihelyezve.

A  munkák során az ingatlanok megközelítését és a gyalogos forgalmat is biztosítják, a Széles utcában pedig tekintettel lesznek a szombati piacnapra.

A kábelfektetésre az Izabella utcában épült új ingatlanok áramellátása miatt van szükség, az önkormányzat határozott célja a városkép javítása és a biztonság növelése, ezért ahol megoldható, a légkábele helyett földben elvezetett kábelezéssel biztosítják a villamosenergia ellátást.

Fotó: Felső utca archív

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email