bilincs_jpg_police.hu_960_720

5 évig börtönben ülhet a százhalombattai, részeg ámokfutó

bilincs_jpg_police.hu_960_720

5 évig börtönben ülhet a százhalombattai, részeg ámokfutó

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki autójával az árokba rohant, végül bukfencezve, pörögve állt meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy fiatalkorú férfival szemben, aki egy éve  balesetet okozott Százhalombatta külterületén. Az hagyján, hogy a sofőrnek nem volt jogosítványa, de csontrészeg is volt, a vizsgálat szerint majdnem másfél ezrelék volt a véralkohol szintje.

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott Százhalombatta külterületén kiegyenesített egy balra ívelő kanyart, a vízelvezető árokba rohant, ahol bukfencezett és többször megpördült. Sajnos a balesetben a kocsiban ülő gyermek maradandó fogyatékossággal gyógyuló kézsérülést szenvedett.

– A maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés – nyilatkozta az ÉrdMost-nak dr. Borbély Zoltán ügyvéd-közlekedési szakjogász. Hozzátette: a törvény szigorúan bünteti az ittas vezetést. Akinél a vizsgálat 0,5 ezrelékes alkoholszint feletti értéket mutat, akkor  is bűncselekményt követ el, ha nem okozott balesetet.

Fotó: police.hu/Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email