szunyog_jpg_pixabay_960_720

Szúnyogirtás lesz Érden kedd este, ne menjünk ki a szabadba

szunyog_jpg_pixabay_960_720

Szúnyogirtás lesz Érden kedd este, ne menjünk ki a szabadba

Városunkban hét szúnyogfaj él, a földi kémiai védekezés kifejezetten a csípős szúnyogfaj ellen hatásos.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szúnyogok irtását a megbízott cég a meteorológiai körülmények függvényében a napnyugta utáni órákban végzi – tájékoztatott közleményében az önkormányzat.

A földi kémiai védekezés kifejezetten a kifejlett csípőszúnyogok ellen hatásos. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Érdemes a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján összegyűjteni vagy letakarni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

Az érdi méhészeket az önkormányzat időben értesítette, és kérte, tegyék meg a szükséges átmeneti óvintézkedéseket.

szunyogirtasarchiv_210610

Az irtást mindig megelőzi egy városszerte szúnyogcsapdákkal végzett vizsgálat, amiből következtetni lehet arra, Érd melyik részén mennyire szaporodtak el az csípős rovarok. A gyérítéssel megbízott cégtől függetlenül működő monitoring vállalkozás azt is nézi, milyen fajok tűntek fel a településünkön. A legutóbbi felmérésük hét szúnyogfajt azonosított. A leggyakoribb csípőszúnyogfaj Érden továbbra is a dalos szúnyog. A kijelölt csapdákban nem találtak ázsiai tigrisszúnyogot.

Ez egy invazív, hazánkban nemrég feltűnt, behurcolt faj, ami járványügyi kockázatokat hordozhat.

Fotók: archív/Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email