david-minarik-sved

Svédország legjobb edzőivel dolgozott David Minárik

david-minarik-sved

Svédország legjobb edzőivel dolgozott David Minárik

A svédországi Djurgarden IF jégkorongcsapatához utazott „tanulmányútra” a Kárpáti Farkasok edzője, David Minárik, aki a várakozásoknak megfelelően rengeteg hasznos tapasztalattal tért vissza Magyarországra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámolt róla, a túra első állomásaként találkozott a JRM Skate and Skill Company-val, melyet Joachim Ahlgreen korcsolyaszakértő vezetett, majd lehetősége volt Svédország egyik legjobb skill edzőjével, Daniel Broberggel is dolgozni.

„Nagyon jó élmény volt találkozni a jégkorongvilág legjobb edzőivel és felvenni velük a kapcsolatot, megbeszélni azokat a fontos részleteket, melyek különböznek a játékban” – fogalmazott David Minárik. Klubunk edzője három napra csatlakozott a Djurgarden IF jégkorongcsapatához, ahol az U10-estől az U20-as korosztályig mindenhol megnézhette, hogyan készülnek a korosztályos együttesek és részletesen tanulmányozhatta, miként működik a skandináv állam egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő klubja.

„Djujgardenben lehetőségem nyílt arra is, hogy megosszam a tudásom a helyiekkel és néhány korcsolyaedzést is tarthattam a helyi játékosoknak. Nagyon hasznos időtöltés volt sok inspirációval fűszerezve. Ugyanakkor meg kell állapítanom, hogy a Kárpáti Farkasoknál is jó munkát végzünk, hiszen rengeteg elemet használunk abból, ami a svéd utánpótlásprogramban is fellelhető. A hangsúly az egyéni képességfejlesztésen van, az edzéseken a játékosokat képességeik szerint és létszámuk alapján osztjuk csoportokra. Az általános gyakorlatok mellett minden jeges edzést szárazföldi gyakorlatokkal erősítenek meg, ami elengedhetetlen a fiatal jégkorongozók megfelelő fejlődéséhez” – hangsúlyozta David Minárik, kiemelve, örömmel tapasztalta, hogy a most megszerzett tudása alapján a Kárpáti Farkasoknál is helyesen dolgoznak.

Fotó: David Minárik (középen)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email