gido1_220824

Koncerttel ünnepelte Gidó a 70-ik születésnapját

gido1_220824

Koncerttel ünnepelte Gidó a 70-ik születésnapját

Nem akármilyen szülinapi bulival köszöntötték társai a hetvenkedő Gidót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Fene hitte volna, hogy hetvenéves korodban ilyen közönséget össze tudsz hozni” – fordult Nagy Feró a hetvenedik születésnapját ünneplő Gidófalvy Attilához, az ÉrdFM 101.3 műsorvezetőjéhez. A Beatrice alapító tagja, a Karthago billentyűse a Barba Negrában adott telt házas koncertet augusztus 23-án.

„Miénk a rock and roll” – hirdette a színpad feletti felirat, és ez nem csupán hangzatos szlogen volt: színpadra lépett minden olyan együttes, amelyekkel Gidó az elmúlt évtizedekben játszott, és ez nem kevés. Még világosban kezdett a Fáraó, őket követte a KGB, majd a ZZ-Topot idéző Cik Cakk, és miután jól bemelegítették a hangulatot, következett a Lord és a Beatrice – itt hangzott el Feró fent idézett ominózus mondata.

A zenészek kitettek magukért, és szívüket-lelküket beleadták, a közönségre sem lehetett panasz, a középkorú rockerektől a nyakban ülő gyerekekig ünnepelt itt mindenki, és a színpad környékén egy tűt nem lehetett volna leejteni. A rocktörténelmi pillanat, illetve a születésnap a Karthagóval lett teljes – no meg Reviczky Gábor színművésszel, aki az ünnepelt ötvenéves pályájának legfontosabb állomásait idézte fel azokban a percekben, amíg az egymást váltó együttesek elfoglalták helyüket a színpadon.


A zenei élményre a kivetítőn futó fotók is rátettek pár lapáttal: Gidó és a zenekarok életét elevenítettek fel a képek, miközben az ünnepelt mindvégig a színpadon állt, énekelt. Játszott gitáron, basszusgitáron és tangóharmonikán, no meg az elmaradhatatlan Hammond-orgonán. Az örömünnep akkor kezdődött, mikor Gömöry Zsolt (Edda), Jankai Béla (Triász), Papp Gyula (ex-Skorpió), Zeffer András (MobilMánia) és Gidó egyszerre ültek az orgonákhoz, és játszották el a Deep Purple és a Spencer Davis Group két számát. Ezt az Omega 10000 lépése követte- azokra a zenészekre emlékezve, akik már nem ünnepelhetik meg a következő születésnapjukat.

Végül Gidó és a közönség előtt tisztelegve színpadra lépett a közel háromórás koncert minden fellépője – együtt zenélve, énekelve Gidó (és a Lord) dalát: „Legyen hitem, mely senkit sem zavar,/akaratom szerint: segítsen a dal,/akaratom szerint: legyen, aki szeret,/akaratom szerint: erőm csak így lehet!”

Boldog születésnapot a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett kollégánknak, kívánjuk, hogy útját még hosszú évekig kísérje a siker és a közönség szeretete.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email