vadlud_2

Elhárul a veszély: megépítik a Vadlúd utcai körforgalmat

vadlud_2

Elhárul a veszély: megépítik a Vadlúd utcai körforgalmat

Az utolsó akadály is elhárult, ősszel kezdődhet a veszélyes érdi kereszteződés átépítése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június közepén elkezdődött a Fehérvári-Zámori kereszteződés teljeskörű felújítása. Ezzel párhuzamosan indult volna párszáz méterre odébb a Vadlúd utcai kereszteződés körforgalmas átépítése is, amire egy engedély hiányában várni kellett. Eddig.

László Ferenc, az Érdi Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője az Érd FM 101.3 reggeli műsorában kiemelte: uniós támogatásból épül meg a körforgalom, így a kormány jóváhagyására volt szükség. Hozzátette, a kormányhatározat megszületett,  a Magyar Közlönyben is megjelent, így már semmi akadálya nincs a munkák elkezdésének.

A Fehérvári úton zajló munkálatok miatt jelenleg is forgalomkorlátozások vannak érvényben, csak az volt a kérdés, hogy a Vadlúd utcánál mikor kezdődjön az építkezés. A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy érdemes párhuzamosan haladni a két kivitelezéssel, mert így a forgalomkorlátozásokat sem kell olyan hosszan fenntartani, egyszerre tudják majd átadni a két körforgalmat. Bár pontos kezdési időpont még nincs, a város vezetői arra számítanak, hogy szeptember végén a Vadlúd utcánál is megjelenthetnek a munkagépek.

A projekt keretében nemcsak a körforgalmak készülnek el, hanem felszedik a teljes útburkolatot, kicserélik a közművezetékeket is, gyalogátkelőhelyek hoznak létre. Emellett korszerűsítik a világítást, új buszmegállók is épülnek, ezért hosszabb idő kell a munkálatokhoz. Az erre közlekedők várhatóan jövő tavasszal már fennakadások nélkül tudják majd használni a város két megújult csomópontját – újságolta László Ferenc.

A kivitelező cégek összehangolják a feladatokat, de a koordinátor szerepét az önkormányzat tölti be. Bár az építkezés ideje alatt a kivitelező igyekszik a félpályás lezárások mellett biztosítani a folyamatos haladást , a következő hónapokban dugók, forgalmi nehézségek várhatók. Aki teheti, kerülje el az érintett útszakaszt.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email