vadlud_2

Elhárul a veszély: megépítik a Vadlúd utcai körforgalmat

vadlud_2

Elhárul a veszély: megépítik a Vadlúd utcai körforgalmat

Az utolsó akadály is elhárult, ősszel kezdődhet a veszélyes érdi kereszteződés átépítése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június közepén elkezdődött a Fehérvári-Zámori kereszteződés teljeskörű felújítása. Ezzel párhuzamosan indult volna párszáz méterre odébb a Vadlúd utcai kereszteződés körforgalmas átépítése is, amire egy engedély hiányában várni kellett. Eddig.

László Ferenc, az Érdi Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője az Érd FM 101.3 reggeli műsorában kiemelte: uniós támogatásból épül meg a körforgalom, így a kormány jóváhagyására volt szükség. Hozzátette, a kormányhatározat megszületett,  a Magyar Közlönyben is megjelent, így már semmi akadálya nincs a munkák elkezdésének.

A Fehérvári úton zajló munkálatok miatt jelenleg is forgalomkorlátozások vannak érvényben, csak az volt a kérdés, hogy a Vadlúd utcánál mikor kezdődjön az építkezés. A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy érdemes párhuzamosan haladni a két kivitelezéssel, mert így a forgalomkorlátozásokat sem kell olyan hosszan fenntartani, egyszerre tudják majd átadni a két körforgalmat. Bár pontos kezdési időpont még nincs, a város vezetői arra számítanak, hogy szeptember végén a Vadlúd utcánál is megjelenthetnek a munkagépek.

A projekt keretében nemcsak a körforgalmak készülnek el, hanem felszedik a teljes útburkolatot, kicserélik a közművezetékeket is, gyalogátkelőhelyek hoznak létre. Emellett korszerűsítik a világítást, új buszmegállók is épülnek, ezért hosszabb idő kell a munkálatokhoz. Az erre közlekedők várhatóan jövő tavasszal már fennakadások nélkül tudják majd használni a város két megújult csomópontját – újságolta László Ferenc.

A kivitelező cégek összehangolják a feladatokat, de a koordinátor szerepét az önkormányzat tölti be. Bár az építkezés ideje alatt a kivitelező igyekszik a félpályás lezárások mellett biztosítani a folyamatos haladást , a következő hónapokban dugók, forgalmi nehézségek várhatók. Aki teheti, kerülje el az érintett útszakaszt.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email