egazerdo_1

Égett a kastélydomb Ófaluban

Két hektáros terület lángolt, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

A Szapáry-pince bejártától nem messze kapott lángra az aljnövényzet és nagyon gyorsan kezdett terjedni, így a szinte azonnali lakossági bejelentés ellenére is már kiterjedt lángokkal néztek szembe a kiérkező tűzoltók. Lakóházak is veszélyben voltak, ezért több egység is a helyszínre sietett – hangsúlyozta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltók kiérkezéséig a lakosság is oltotta a tüzet, próbálták megfékezni a lángok terjedését.

Több érdi egység vett részt az oltásban, itt voltak még a törökbálinti tűzoltók, a fővárosiak, valamint önkéntesek is érkeztek Budaörsről. Több vízsugárral és egyéb kézi eszközökkel akadályozták meg a lángok terjedését. A tűz egészen a hegyoldalig terjedt, két hektáron kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A lángokat sikerült megfékezni, de nagyobb baj lehetett volna, ha erősebb szélben történik a katasztrófa – tette hozzá a szóvivő.

Itt élő bejelentezésünket nézhetik meg a helyszínről:

A tűzesettel kapcsolatban Csámpai Attila kiemelte, hogy nagyon nagy a szárazság, elég egy eldobott cigarettacsikk, egy napon felejtett műanyag flakon vagy üveg, ezek könnyen meggyújthatják a kiszáradt növényzetet.

A szóvivő arra kéri a lakosságot, hogy ezekre figyeljenek oda, tartsák be a szabályokat, mert így elkerülhetőek az ilyen és ehhez hasonló esetek. Országosan tűzgyújtási tilalom is érvényben van – tette hozzá a szakember.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email