egazerdo_1

Égett a kastélydomb Ófaluban

egazerdo_1

Égett a kastélydomb Ófaluban

Két hektáros terület lángolt, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szapáry-pince bejártától nem messze kapott lángra az aljnövényzet és nagyon gyorsan kezdett terjedni, így a szinte azonnali lakossági bejelentés ellenére is már kiterjedt lángokkal néztek szembe a kiérkező tűzoltók. Lakóházak is veszélyben voltak, ezért több egység is a helyszínre sietett – hangsúlyozta Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltók kiérkezéséig a lakosság is oltotta a tüzet, próbálták megfékezni a lángok terjedését.

Több érdi egység vett részt az oltásban, itt voltak még a törökbálinti tűzoltók, a fővárosiak, valamint önkéntesek is érkeztek Budaörsről. Több vízsugárral és egyéb kézi eszközökkel akadályozták meg a lángok terjedését. A tűz egészen a hegyoldalig terjedt, két hektáron kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A lángokat sikerült megfékezni, de nagyobb baj lehetett volna, ha erősebb szélben történik a katasztrófa – tette hozzá a szóvivő.

Itt élő bejelentezésünket nézhetik meg a helyszínről:

A tűzesettel kapcsolatban Csámpai Attila kiemelte, hogy nagyon nagy a szárazság, elég egy eldobott cigarettacsikk, egy napon felejtett műanyag flakon vagy üveg, ezek könnyen meggyújthatják a kiszáradt növényzetet.

A szóvivő arra kéri a lakosságot, hogy ezekre figyeljenek oda, tartsák be a szabályokat, mert így elkerülhetőek az ilyen és ehhez hasonló esetek. Országosan tűzgyújtási tilalom is érvényben van – tette hozzá a szakember.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email