facanköz_220811

Megújult a Fácán köz

facanköz_220811

Megújult a Fácán köz

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát építettek, és kialakítottak egy autóbuszöblöt is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fácán közben mindig is nagy volt a forgalom; az óvodába, iskolába, a torna-, illetve a birkózócsarnokba érkezők ezt az utcát használták nemcsak áthaladásra, hanem parkolásra is, és reggel 8, valamint délután 4 óra körül kaotikus helyzetek alakultak ki az intézmények környékén (nem beszélve a sportversenyekről, amikor még a környező utcák is megteltek a parkoló autókkal). A forgalmi rend megváltoztatása mellett nagy szükség volt a parkolók megépítésére.

Most ez is megvalósul: egy komplex beruházás keretében az elmúlt időszakban ötvenhárom térköves parkolót alakítottak ki, zöldfelületekkel – olyan fákat ültettek, amelyek egy-két éven belül már árnyékot adnak. Új, széles járdát építettek, és létrehoztak egy új autóbuszöblöt is – adta hírül közösségi oldalán Csőzik László polgármester, hangsúlyozva:

Az általános iskola teljes körű átépítésének, modernizálásának, a csarnok, az új gimnázium megépítését magába foglaló projektnek  nem volt része a parkolók kiépítése. Az előző városvezetés ugyanis nem tette bele a csomagba a parkolók kialakítását, ami több szempontból is érthetetlen. Hogy lehet így iskolát tervezni a 21. században?! Ráadásul parkolók nélkül nem is kaphatna használatbavételi engedélyt a gimnázium. Az új városvezetés korrigált: mi állapodtunk meg a kivitelezővel, módosítottunk szerződést és vettük be a projektbe a parkolóépítést.

A munkálatok a Modern Városok Program büdzséjéből valósultak meg, a teljes tereprendezés, kialakítás 65 millió forintba került.

Fontos megjegyezni, hogy a Fácán köz egyirányú közlekedése a munkálatok befejezése után is megmarad, a parkolókat is ennek függvényében alakították ki (egy részük párhuzamos, más részük 45 fokot zár be az úttesttel).

A közeljövőben szeretnék folytatni a Fácán köz fejlesztését: az utca túloldalán újabb parkolókat alakítanak ki – itt már most is lehet parkolni, átmeneti jelleggel felfestettek 32 helyet. A végleges kiépítés előtt kicserélik a földben lévő nagynyomású, öreg ivóvízvezetéket, kialakítják az utca teljes csapadékvíz-elvezető rendszerét, végül új burkolatot kap majd a Fácán köz a tervek szerint.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email