facan_koz (1)

Több nagy fejlesztés is elindul Érden

Szűcs Gábor alpolgármester az Érd FM 101.3 reggeli műsorában a most induló fejlesztésekről számolt be. A Bundáskenyérben szó volt a Tolmács utcai P+R parkoló kialakításáról, a Fácán közben zajló munkákról és forgalmirend változásról, de a Törökbálinti úton kezdődő beruházásról is.

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy március 7-én megkezdték a Tolmács utcai P+R parkoló kivitelezését. A beruházás várhatóan július 15-én zárul. A fejlesztés részeként egy 47 férőhelyes parkoló valamint egy 44 férőhelyes kerékpártároló épül, a kivitelezés ideje alatt korlátozzák majd a forgalmat.

A projekt a NIF Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként 46+1 férőhelyes P+R („park and ride”, azaz „parkolj és utazz”), valamint 44 férőhelyes B+R („bike and ride”, vagyis „biciklizz és utazz”) parkoló épül.

A kivitelezés ideje alatt az érintett területen forgalomkorlátozásra lehet majd számítani, ezért az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy a kivitelezés ideje alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az is előfordulhat, hogy az arra haladó autósoknak néhány percig várakozniuk kell.

A műsorban szó esett arról is, hogy március 1-től az önkormányzat illetékes intézménye egyirányúsítja a Fácán közt, ahol a következő időszakban járdaépítési munkálatokat végeznek és parkolókat alakítanak ki.

Így változik a forgalmi rend az építkezés ideje alatt március 1-től:

  • a Fácán köz a Pintyőke és a Pacsirta utca között a Pacsirta irányába egyirányú lesz;
  • a Pintyőke, a Papagáj és Pacsirta a beruházás időszakában is kétirányú marad, de a Fácán köz–Papagáj, illetve a Fácán köz–Pacsirta kereszteződésben figyeljenek a közlekedési táblákra, nehogy rossz irányból kanyarodjanak rá az egyirányúvá váló Fácán közre;
  • a Pacsirta felől nem érdemes megközelíteni az intézményeket, hiszen nem lehet rákanyarodni a Fácán közre. Legfeljebb akkor, ha megkerülve a tömböt a Fácán közzel párhuzamos utcákon átvezetnek a Pintyőkére vagy a Papagájra.

Az építkezés a tervek szerint május 6-án zárul, ezt követően további változások lesznek a forgalmi rendben:

  • a Fácán köz a Pintyőke és a Pacsirta utca között a Pacsirta irányába egyirányú marad;
  • a Pintyőke egyirányú lesz a Fehérvári út felől a Fogoly utca irányába a Fácán közig
  • a Papagáj egyirányú lesz a Fácán köz felől a Fehérvári útig
  • a Pacsirta kétirányú marad, de a változások miatt továbbra is érdemes odafigyelni arra, hogy ne térjenek be a Fácán közbe.

Szűcs Gábor alpolgármester beszámolt továbbá a Törökbálinti úton kezdődő fejlesztésről, valamint arról, hogy Érd hogyan segíti az Ukrajnából menekülőket

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email