finomito_molgroup

A százhalombattai Dunai Finomító kötelező karbantartása is termékkiesést okoz

finomito_molgroup

A százhalombattai Dunai Finomító kötelező karbantartása is termékkiesést okoz

Több hazai töltőállomáshálózathoz hasonlóan a Mol is fenntartja a tankolási limitet, hogy a jelenlegi piaci helyzetben is biztosítani tudja az ország zavartalan energiaellátását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Korábban a hazai kutakon értékesített üzemanyag 30 százaléka importból érkezett, de az elmúlt időszakban az üzemanyag behozatal jelentősen lecsökkent, miközben a nyári turizmus és a mezőgazdasági munkák jelentősen megnövelik a kutak forgalmát. Emellett a régióban tapasztalható balesetek, Ausztriában a schwechati és Csehországban a litvinovi olajfinomító leállása, valamint a százhalombattai Dunai Finomító kötelező karbantartása is termékkiesést okoz – nyilatkozta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az Érd FM 101.3 reggeli műsorában.

Bujdos Eszter kitért rá, hogy a Mol százhalombattai finomítója eleve csökkentett kapacitással működik, hiszen „minden idők legnagyobb karbantartása” zajlik. A munkálatok a tervek szerint októberig tartanak, ugyanakkor már szeptembertől elkezdenék a finomítási kapacitások emelését.

Bujdos Eszter elmondta azt is, hogy egyre több helyről kapnak olyan információkat, hogy ellátási problémák vannak: Kaposváron például csak egy-egy kúton lehet gázolajat tankolni, míg Bicskén egyáltalán nem. A szakértő arra a veszélyre is figyelmeztetett, hogy az üzemanyagokat érintő felvásárlási láz és pánik miatt a kis magánkutakon a Mol-tól vásárolt benzin és gázolaj akár már napokon belül elfogyhat. Akkor pedig azok is rázúdulnak a nagy kúthálózatokra, akik eddig a kisebb helyekre mentek autóikkal.

„Az egyetlen esély, hogy rövidtávon áthidalják a most is tragikus helyzetet a kutakon, a további stratégiai készletek felszabadítása vagy az ársapka eltörlése” – fogalmazott Bujdos Eszter.

Hallgassa meg a teljes interjút!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email